Man en vrouw met airsoftwapen aangehouden Capelseweg Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den Ijssel – De politie heeft dinsdagmiddag een man en een vrouw aangehouden met een airsoftwapen. Het duo was gezien op de Bermweg ter hoogte van een juwelier. De passant besloot het stel zelf aan te spreken. Deze gaven zelf aan dat het om een nep vuurwapen ging en stapten in de auto.

Agenten waren inmiddels in de buurt en spotte de auto op de Capelseweg. De auto werd klemgereden waarna een BTGV-procedure werd gestart. Daarbij werd door de agenten het dienstvuurwapen getrokken en op de inzittenden gericht. De man en de vrouw werden uit de auto gepraat en aangehouden. Het verkeer op de Capelseweg is hierdoor tijdelijk gestremd geweest.

- Advertisement -

Onderzoek auto
Na onderzoek bleek dat het wapen dat was gezien een zogenaamd airsoftwapen betrof. Zelfs voor kenners is het onmogelijk om dergelijke wapens in een split second te bekijken en beoordelen op echtheid. Het airsoftwapen werd veiliggesteld. De verdachten, een 25-jarige man en 52-jarige vrouw uit Capelle werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Campagne nepvuurwapen
Tussen 11 t/m 22 juni 2018 voert de politie campagne tegen nepvuurwapens. Dit is een initiatief van de eenheid Rotterdam. Het doel van de campagne is om zoveel mogelijk nepvuurwapens van straat te houden/halen en bewustwording te creëren bij burgers over de gevolgen van het in het openbaar hebben van nepvuurwapens.

 

View this post on Instagram

Herken jij het nep vuurwapen? Nepwapen leidt tot vuurwapenprocedure Capelle aan den IJssel – vanmiddag zag een melder dat een vrouw en een man op de Bermweg liepen ter hoogte van de juwelier. De vrouw hield in haar hand een vuurwapen. De melder bedacht zich geen moment en sprak zelf al de vrouw en de man aan. Die gaven aan dat het om een nep vuurwapen ging, echter was dit wapen niet van echt te onderscheiden. Omdat de vrouw met het wapen wilde benadrukken dat het om een 'nep wapen' ging, werd het zelfs nog even tegen het hoofd van de man gezet. De man en vrouw stapten vervolgens in een auto en reden weg richting de Capelseweg. De melder belde direct 112 en gaf het signalement, kenteken en rijrichting door aan de meldkamer. Een politie-eenheid die op de Capelseweg reed zag de auto met daarin de verdachten rijden. De auto werd klemgereden waarna een BTGV-procedure werd gestart. Daarbij werd door de agenten het dienstvuurwapen getrokken en op de inzittenden gericht. De man en de vrouw werden uit de auto gepraat en aangehouden. Het verkeer op de Capelseweg is hierdoor tijdelijk gestremd geweest. Onderzoek auto Na onderzoek bleek dat het wapen dat was gezien een zogenaamd airsoftwapen betrof. Zelfs voor kenners is het onmogelijk om dergelijke wapens in een split second te bekijken en beoordelen op echtheid. Het airsoftwapen werd veiliggesteld. De verdachten, een 25-jarige man en 52-jarige vrouw uit Capelle werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de aangehouden verdachten geen intentie hebben gehad tot het plegen van een strafbaar feit en berust e.e.a. op een onhandige samenloop van omstandigheden. De verdachten zijn heengezonden na het voeren van een goed gesprek over hun handelen. Campagne nepvuurwapen Tussen 11 t/m 22 juni 2018 voert de politie campagne tegen nepvuurwapens. Dit is een initiatief van de eenheid Rotterdam. Het doel van de campagne is om zoveel mogelijk nepvuurwapens van straat te houden/halen en bewustwording te creëren bij burgers over de gevolgen van het in het openbaar hebben van nepvuurwapens.

A post shared by Politie Rotterdam-IJsselland (@politierotterdamoost) on

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningbrand tijdens werkzaamheden aan Paganinistraat in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Donderdagochtend 28 maart rond 12.10 uur is er brand uitgebroken bij een woning...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Rotterdammer gearresteerd in Capelle aan den IJssel voor drugshandel na ontsleutelde cryptocommunicatie

Capelle aan den IJssel - De politie heeft woensdag een 47-jarige Rotterdammer gearresteerd in Capelle aan den IJssel...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...