Schoten en een handgranaat voor het verkeerde gezin? Kijk naar Bureau Rijnmond

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In Bureau Rijnmond van deze week aandacht voor een grote variatie aan zaken, zoals overvallen, diefstallen, een schietincident met dodelijke afloop en een schietincident waarbij ogenschijnlijk een ‘verkeerde’ woning is getroffen.

Schietincident Schiedam
In de nacht van donderdag 14- op vrijdag 15 juni belden bewoners van een woning aan de Mgr. Nolenslaan in Schiedam de politie dat ze waren gewekt door een knal en hadden ontdekt dat er vermoedelijk kogelgaten in het woon- en slaapkamerraam zaten. Agenten onderzochten de woning op mogelijke sporen en op het balkon vonden zij een vermoedelijke handgranaat. Veel vragen zijn er nog te beantwoorden in deze zaak en daarom vraagt de politie de hulp van de kijker van Bureau Rijnmond.

- Advertisement -

Dode man Sandelingplein
Die hulp is ook hard nodig in de zaak van de dode man aan het Sandelingplein. Net voor 17.00 uur vrijdagmiddag werd daar in een woning een man doodgeschoten. Diezelfde avond is een 34-jarige Rotterdammer aangehouden. Er is in deze zaak al veel informatie bekend, maar ook hier zijn nog vele vragen te beantwoorden. Help de politie helderheid te krijgen in deze zaak!

Overvallen
In een vorige aflevering van Bureau Rijnmond werden beelden getoond van een overval op een supermarkt aan de Groenezoom in Rotterdam. Er zijn nu andere beelden beschikbaar en die wil de politie ook graag tonen in de hoop dat het tot herkenning van de verdachte leidt.

Een andere overval is die op een snackbar in Hoek van Holland aan de Huydecoperstraat. Een man met een masker bedreigde een medewerkster en ging er vandoor na een greep in de kassa te hebben gedaan.

Straatroof
Op 22 mei 2018, om ongeveer 00:10 uur, vond er een beroving plaat op het Atolpad in Capelle aan den IJssel. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een vuurwapen zijn pinpas en code afstaan. Eén van de twee daders ging met de scooter weg om te pinnen bij een pinautomaat op het Hollandsch Diep in Capelle aan den IJssel. Het aanrijden met de scooter en de poging pinnen is op beeld vastgelegd.

1000 euro gepind en gestolen
Vorige week werden in Bureau Rijnmond beelden getoond van een man die 1000 euro meenam uit een pinautomaat, terwijl dat geld niet voor hem bestemd was. Hij is toen onherkenbaar getoond om hem de mogelijkheid te geven zich te melden. Dat is niet gebeurd en daarom toont de politie hem nu herkenbaar.

Mishandeling
Een man kocht een pakje sigaretten bij een tankstation aan de Gordelweg en toen hij naar buiten liep, kwam hij twee mannen tegen die hij herkende als lastige klanten van zijn werk. Een gesprek tussen de drie bleek niet veel kans van slagen te hebben. De twee mannen sloegen op het slachtoffer in. De twee zijn kort voor het incident goed herkenbaar gefilmd toen zij in het tankstation een paar boodschappen deden.

‘Bureau Rijnmond’ is te zien op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Kelderbox vol met matrassen vliegt in brand Mackaystraat Schiedam

Schiedam - Op de Mackaystraat in Schiedam is zaterdagavond brand uitgebroken in de kelder van een portiekwoning. Bij aankomst...

Gewonde na steekpartij Woelwijkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagavond 12 april rond 20.15 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden op de Woelwijkstraat in Rotterdam....

Gewonde na steekpartij, politie vindt ook vuurwapen Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij op de Putselaan in Rotterdam is vrijdagavond rond 18.20 uur een persoon gewond...