zondag, mei 29, 2022
10 C
Rotterdam
zondag 29 mei 2022

Politie onderzoekt brand Johannahoeve ‘S-Gravenweg Capelle aan den IJssel

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – De politie is samen met brandonderzoek van de brandweer een onderzoek gestart, om te proberen de toedracht van de allesverwoestende brand in de Johannahoeve aan de ‘s-Gravenweg te achterhalen. Woensdagmiddag iets voor half vijf ontstond er brand in het pand die snel om zich heen greep. Korte tijd later stond het gehele monumentale pand in de brand.

De brand greep vanwege het rietendak zeer snel om zich heen. De brandweer zette veel mankracht en materieel in, maar kon niet voorkomen dat het pand verloren ging. De monumentale boerderij moest gesloopt worden om alles te kunnen blussen.

De Johannahoeve was ruim 40 jaar een begrip in Capelle aan den IJssel. Men kon er goed eten, en menig bruidspaar heeft er een geweldig feest gegeven. Het noodlot werd echter in januari uitgesproken. De Johannahoeve werd failliet verklaard.

Volgens buurtbewoners wilde de grondeigenaar het pand slopen. De gemeente had dit vanwege de monumentale geschiedenis geweigerd. Buurtbewoners denken dan ook dat de brand mogelijk is aangestoken. De politie heeft om deze reden een onderzoek gestart.

Restaurant Johannahoeve verwoest door uitslaande brand ‘s-Gravenweg Capelle aan den IJssel (video)

Foto’s : Jeffrey Jacobs

20180621104809.jpg


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,221VolgersVolg
- advertentie -