zaterdag, mei 28, 2022
15.2 C
Rotterdam
zaterdag 28 mei 2022

Verdachte schietincident binnen drie dagen gepakt Het Steen Capelle aan den IJssel

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – Op zondagmiddag 24 juni vond er op Het Steen in Capelle-Schollevaar een schietincident plaats. Bij twee woningen vlogen er kogels door de ramen. Gelukkig raakte niemand gewond. Na een onderzoek kon een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats worden aangehouden. De politie is nog wel op zoek naar getuigen van het incident.

Na het afvuren van de schoten rond 17.25 uur, waarbij de kans groot was dat onschuldige bewoners zouden worden geraakt, stapte de dader in een auto en sloeg op de vlucht. Tijdens een dollemansrit door Capelle wist hij aan de achtervolgende agenten te ontkomen. De vluchtauto werd kort daarna gevonden, waarna rechercheurs het onderzoek naar de verdachte begonnen.

Aanhouding
Het onderzoek leidde de rechercheurs op woensdag 27 juni naar een hotel in Capelle aan den IJssel. Vanwege het vuurwapengevaar werd een arrestatieteam van de politie opgeroepen, die de 24-jarige aanhield. Vrijdag 29 juni werd de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris, die hem in bewaring stelde.

Getuigenoproep
Hoewel er nu dus een verdachte is aangehouden in deze zaak, is de recherche van Rotterdam-Oost nog op zoek naar getuigen. Gezien het tijdstip en de hoeveelheid mensen op straat, bestaat er een grote kans dat er nog mensen zijn met wie de politie nog niet heeft gesproken.
Heeft u iets gezien, laat het ons dan weten via 0900-8844 of vul het tipformulier in. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Burgernet
Van omstanders op diverse locaties kreeg de politie de vraag waarom er geen Burgernetactie is opgestart. De reden daarvoor heeft alles te maken met de grote gevaarsetting die de vluchtende verdachte met zich meebracht. Het opsporingsbelang mag nooit zwaarder wegen dan de veiligheid van burgers.

Politie onderzoekt schietpartij Het Steen Capelle aan den IJssel (video)


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,222VolgersVolg
- advertentie -