Verdachte schietincident binnen drie dagen gepakt Het Steen Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Op zondagmiddag 24 juni vond er op Het Steen in Capelle-Schollevaar een schietincident plaats. Bij twee woningen vlogen er kogels door de ramen. Gelukkig raakte niemand gewond. Na een onderzoek kon een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats worden aangehouden. De politie is nog wel op zoek naar getuigen van het incident.

Na het afvuren van de schoten rond 17.25 uur, waarbij de kans groot was dat onschuldige bewoners zouden worden geraakt, stapte de dader in een auto en sloeg op de vlucht. Tijdens een dollemansrit door Capelle wist hij aan de achtervolgende agenten te ontkomen. De vluchtauto werd kort daarna gevonden, waarna rechercheurs het onderzoek naar de verdachte begonnen.

- Advertisement -

Aanhouding
Het onderzoek leidde de rechercheurs op woensdag 27 juni naar een hotel in Capelle aan den IJssel. Vanwege het vuurwapengevaar werd een arrestatieteam van de politie opgeroepen, die de 24-jarige aanhield. Vrijdag 29 juni werd de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris, die hem in bewaring stelde.

Getuigenoproep
Hoewel er nu dus een verdachte is aangehouden in deze zaak, is de recherche van Rotterdam-Oost nog op zoek naar getuigen. Gezien het tijdstip en de hoeveelheid mensen op straat, bestaat er een grote kans dat er nog mensen zijn met wie de politie nog niet heeft gesproken.
Heeft u iets gezien, laat het ons dan weten via 0900-8844 of vul het tipformulier in. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Burgernet
Van omstanders op diverse locaties kreeg de politie de vraag waarom er geen Burgernetactie is opgestart. De reden daarvoor heeft alles te maken met de grote gevaarsetting die de vluchtende verdachte met zich meebracht. Het opsporingsbelang mag nooit zwaarder wegen dan de veiligheid van burgers.

Politie onderzoekt schietpartij Het Steen Capelle aan den IJssel (video)

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Onverzekerde bestuurster rijdt achterop andere auto Hobo Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hobo in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen rond 08.20 uur...

Persoon overleden na auto te water Groenedijk Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend 10 april is rond 9.45 uur een auto aangetroffen in de Hollandsche...