dinsdag, juli 5, 2022
20.1 C
Rotterdam
dinsdag 5 juli 2022

Drie verdachten aangehouden met uitpraatprocedure Oranjelaan Zoetermeer

- advertentie -

Zoetermeer – Agenten hebben donderdagavond 5 juli drie verdachten aangehouden op de kruising Oranjelaan/ Willem de Zwijgerlaan, naar aanleiding van een melding van een vuurwapen.

Rond 20:30 meldde een getuige dat de inzittenden van twee auto’s op het Fivelingo ruzie met elkaar hadden, waar vermoedelijk een vuurwapen bij betrokken was. Agenten gingen gelijk op zoek naar deze auto’s, die enige tijd later werden klemgereden op het kruispunt Oranjelaan/ Willem de Zwijgerlaan.

Uitpraatprocedure
Agenten praatten de verdachten uit de auto’s met een zogenoemde uitpraatprocedure. Dat is een procedure die gebruikt wordt bij het aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit het voertuig of woning gehaald. Bij zo’n aanhouding maken agenten gebruik van een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BGTV). Daarbij is de kans zeer reëel dat als een verdachte niet aan de aanwijzingen van de agenten voldoet, hij te maken kan krijgen met een agent die zijn vuurwapen gebruikt. De gevolgen kunnen dan zeer ingrijpend zijn.

Verdachten
De drie inzittenden van de auto’s zijn aangehouden: een 20-jarige man uit Pijnacker, een 25-jarige man uit Moerkapelle en 35-jarige man zonder vaste woonplaats.

In de auto’s zijn geen vuurwapens aangetroffen. Wel is er een gebruikers hoeveelheid drugs en cash geld gevonden. De auto’s worden onderzocht en de verdachten zitten vast. Zij worden door de politie gehoord.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,236VolgersVolg
- advertentie -