Vrachtwagenchauffeur krijgt meer dan 6500 euro aan boetes A15 Gorinchem

Date:

Deel bericht:

Gorinchem – De politie heeft op donderdag 5 juli een Nederlandse trekker met oplegger afkomstig uit het noorden van het land aan de kant gezet. Tijdens een reguliere controle langs de A15 bij Gorinchem constateerden de agenten dat de 36-jarige chauffeur een aantal zaken niet op orde had.

Zo stond de snelheidsbegrenzer afgesteld op 95 kilometer per uur, waar 90 voor vrachtwagens de limiet is. Ook was de trekker niet voorzien van een digitale tachograaf. Van de analoge tachograafschijf die aanwezig was in de vrachtwagen was het middenveld niet volledig ingevuld. Daarnaast had de chauffeur een te korte rust gehad van acht uur en tien minuten waar negen uur het minimum is.

- Advertisement -

Rusttijd
Al deze overtredingen resulteerden in een hoge boete voor de chauffeur. Het niet hebben van een digitale tachograaf kost 4400 euro. Elk niet ingevuld middenveld van de tachograafschijf kost 500 euro, in totaal was dat 2100 euro voor het niet invullen van de velden. Voor de overschrijding van de rusttijd schreef de politie een boete van 100 euro uit.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Agente gewond bij controle in Gorinchem

Gorinchem - Zondagavond 14 april is een agente gewond geraakt bij de controle van een voertuig, zo laat...

A15 van Gorinchem naar Rotterdam dicht door puin op de weg

De A15 is van Gorinchem richting Rotterdam afgesloten na een ongeval met een vrachtwagen ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam....

Politie zoekt getuigen van steekincident in Gorinchem

Gorinchem - Donderdagavond 29 februari is een 20-jarige Gorinchemmer gewond geraakt bij een steekincident. Volgens de Politie is...