donderdag, juli 7, 2022
17.8 C
Rotterdam
donderdag 7 juli 2022

Spelende kinderen vinden vuurwapen in zand op Eiland van Brienenoord

- advertentie -

Rotterdam – Spelende kinderen hebben zaterdagmiddag een vuurwapen gevonden op het Eiland van Brienenoord. De kinderen waren in het zand aan het spelen en vonden een doek met daarin een zwaar voorwerp. Zij brachten het naar hun vader die het doek openvouwde en vervolgens recht in de kolf van een vuurwapen keek.

De vader belde de politie die het vuurwapen kwam veiligstellen. Het vuurwapen is door de politie meegenomen en zal worden onderzocht. Sporenonderzoek aan het wapen zou kunnen uitwijzen of het wapen gebruikt is bij een misdrijf.

Wapens de wijk uit
In Rotterdam-IJsselmonde loopt een project van bewoners en ondernemers gericht op het van straat krijgen van vuurwapens. Het collectief van bewoners, ondernemers en verenigingen roept iedereen op om met elkaar een vuist te maken tegen vuurwapengebruik en vuurwapenbezit. Het hoopt een verandering van mentaliteit teweeg te brengen (vuurwapens zijn niet normaal), maar ook de bereidheid om een ‘gevonden’ wapen te melden. De politie is blij met het initiatief. Elk gevonden wapen dat van straat wordt gehaald, maakt de buurt een stukje veiliger. Heeft u kennis van een vuurwapen, dan mag u dit ook anoniem melden via 0800-7000


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,236VolgersVolg
- advertentie -