Headlines Rotterdam Centrum

Politie voert actie : geen bonnen voor betere CAO


Een plasje plegen, iets te snel rijden of bijvoorbeeld geluidsoverlast plegen, grote kans dat je vandaag geen bekeuring krijgt maar een waarschuwing. De politie is vanaf 07.00 uur begonnen met staken voor een betere CAO. De politiebonden roepen agenten op om lichte vergrijpen niet te bekeuren maar een waarschuwing te geven. Maar rij je bijvoorbeeld door rood op een kruising met veel verkeer, dan kan je gewoon een bon verwachten. Ook de flitspalen doen gewoon hun werk.

De politiebonden strijden al een geruime tijd voor een nieuwe CAO. Minister Fred Grapperhaus heeft echter nog niet meegewerkt waardoor er nu besloten is om actie te voeren. De politie voert actie omdat ze sinds de invoering van de Nationale Politie steeds meer werk moeten doen met minder collega’s. Ook wordt er van ze verwacht zich flexibeler op te stellen en zijn papa en mama-dagen taboe. Ook vier dagen per week doormiddel van 9-uursdiensten zijn niet meer toegestaan.

De politie gaat net zo lang actievoeren tot er een oplossing komt voor het probleem. Ze worden zwaarder als de minister niet voldoende meewerkt. Voor de burger komt de veiligheid overigens niet in het geding. De noodzakelijke 112-meldingen worden gewoon gereden.

Reportage Handhaving

bikers-2
Heeft u dit bericht al gelezen? Bent u op de hoogte wat Handhavers voor werk doen? Nee? Dan raden wij u aan om deze reportage zeker te bekijken. Krijg een goed en duidelijk inzicht waar de Handhavers voor zijn!

Klik hier voor de reportage

Twitter