dinsdag, juli 5, 2022
20.1 C
Rotterdam
dinsdag 5 juli 2022

Rotterdammer loopt tegen de lamp met drugs verstopt in auto Schiebroeksestraat Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Politieagenten ontwikkelden het afgelopen jaar een scherp oog op het gebied van verborgen ruimtes. Dat ontdekte ook een 23-jarige Rotterdammer toen agenten woensdag 4 juli in zijn auto een verborgen ruimte aantroffen. Daarin zaten drie pakketten aan verdovende middelen verstopt.

Getuigen meldden die middag rond het middaguur dat een man zich verdacht gedroeg in een auto op de Schiebroeksestraat. Het trok ook de aandacht van gearriveerde agenten. Ze volgden de auto enige tijd tot aan de Leningradweg waar hij zijn auto parkeerde. Mogelijk voelde de man nattigheid want hij ging er plotseling rennend vandoor.

Daarop pakten de achtervolgende agenten door en vatten ze de man in de kraag. Dat bleek een goede beslissing. Want bij het doorzoeken van de auto vonden ze drie pakketten met vermoedelijk cocaïne. Ze zaten verstopt in een verborgen ruimte achter het dashboard. De bestuurder is aangehouden en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij zit nog vast. De auto is voor verder onderzoek in beslag genomen.

Verborgen ruimtes
Specialisten van de politie eenheid Rotterdam ontdekken steeds vaker verborgen ruimtes in voertuigen. Deze ruimtes treffen agenten vooral aan in de voertuigen van personen met een criminele achtergrond. In een groot deel van de verborgen ruimtes ligt dan ook vaak cash geld, drugs of een wapen. Het Openbaar Ministerie en de politie werken nauw samen om garages die deze ruimtes inbouwen aan te pakken.

Op dit moment vindt de politie tientallen ruimtes per jaar in de eenheid Rotterdam. De eigenaar van een auto moet zijn voertuig inleveren en krijgt deze pas terug wanneer hij de auto weer in originele staat heeft laten terugbrengen.

Ondermijning
Fraude, corruptie, afpersing, drugs, vals geld, witwassen, oplichting en foute facilitators ondermijnen onze maatschappij. Ondermijning treedt op waar boven- en onderwereld verstrikt raken. Wij maken de veelal onzichtbare ondermijning zichtbaar en pakken deze aan. Dat doen we als overheid samen, om informatie te delen over, en te kunnen reageren op, zaken die niet kunnen kloppen: winkels waar jarenlang zelden een klant binnenstapt, kapperszaken zonder stoel en garages die criminelen helpen drugs en vuurwapens te verstoppen zodat zij zich onaantastbaar kunnen wanen. Ondermijning drukt eerlijke economie weg, vergiftigt het opvoedingsklimaat en bedreigt de maatschappelijke integriteit.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,236VolgersVolg
- advertentie -