woensdag, oktober 27, 2021
13.9 C
Rotterdam
woensdag 27 oktober 2021

Agent breekt voet bij aanhouding 40-jarige man bij woning op de Alpherbrink Waddinxveen

Waddinxveen – De politie heeft op vrijdag 13 juli rond 20.40 uur een 40-jarige man uit Waddinxveen aangehouden in verband met bedreiging en belemmering. Bij deze aanhouding raakte een politieagent gewond.

Rond 20.30 uur kreeg de politie een melding dat er ruzie zou zijn in een woning aan de Alpherbrink in Waddinxveen. In de woning troffen de agenten de later aangehouden man aan die nadat hij werd aangesproken zeer agressief reageerde en hen bedreigde, vermoedelijk was hij onder invloed van alcohol. De agenten vroegen de man tevergeefs meerdere malen om zich te kalmeren. Ook nadat de agenten buiten de woning in gesprek waren met betrokkenen bleef de man zich zeer recalcitrant gedragen en belemmerde hij de werkzaamheden van de agenten. Daarop werd de man aangehouden en bij deze aanhouding raakte een agent gewond aan zijn voet. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek de agent een breuk te hebben opgelopen in zijn voet. De aangehouden man wordt gehoord en de politie onderzoekt de zaak nader.

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Ook als er aanwijzingen zijn dat het geweld is gepleegd onder invloed van alcohol of drugs, kunnen verdachten zwaardere straffen krijgen.

Related Articles

21-jarige verdachte aangehouden na schietpartij Schietbaanlaan Rotterdam (video)

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag 26 oktober een 21-jarige verdachte aangehouden naar aanleiding van...

Cocaïne ter waarde van bijna 40 miljoen euro in beslag genomen in Rotterdamse haven

0
Opnieuw is er een forse hoeveelheid cocaïne in beslag genomen in de Rotterdamse haven. Ditmaal...

Agenten trekken wapens op Koningslaan Rotterdam bij controle voertuig

0
Rotterdam - Dinsdag 26 oktober heeft de politie aan het begin van de middag een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest [...]

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam [...]

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex [...]

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen [...]

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes'

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes' [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,072VolgersVolg