zondag, oktober 24, 2021
5.5 C
Rotterdam
zondag 24 oktober 2021

Geen metrokaartje, wel twee pistolen en patronen metrostation Rijnhaven Rotterdam

Rotterdam – Bij een RET-controle deden controleurs op dinsdagavond 3 juli 2018 een opvallende vondst. Er werden twee vuurwapens en patronen gevonden bij een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd op metrostation Rijnhaven gecontroleerd nadat hij betrapt was op ‘zwartrijden’.

De man zat dinsdag rond 21.00 uur in de metro. Bij een controle van vervoersbewijzen op metrostation Rijnhaven, bleek dat de man geen geldig vervoersbewijs had. Na de mededeling dat op het politiebureau zijn kleding en tas onderzocht zouden worden, gaf de verdachte aan dat hij gewapend was. In zijn tas zaten twee pistolen en een zakje met 9 patronen. De man is daarop aangehouden en overgebracht naar politiebureau Zuidplein. Waarna hij later is voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij zit nog vast.

Vuurwapenbezit is niet normaal
De politie wil het vuurwapengeweld terugdringen. Voor een actief veiligheidsbeleid in het openbaar vervoer werkt de politie o.a. samen met partners zoals de RET. Een ander voorbeeld is de steunbetuiging voor het initiatief Wapens de Wijk Uit, geïnitieerd door bewoners en ondernemers in Rotterdam-Zuid die het vuurwapengeweld zat zijn. De politie werkt mee aan deze mentaliteitsverandering en spoort iedereen aan zich uit te spreken dat vuurwapenbezit niet normaal is.

Meld vuurwapenbezit
Hoe meer vuurwapens van straat zijn, hoe beter. De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie weet dat een persoon in het bezit van een (vuur)wapen is, mag de politie altijd bellen via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daadwerkelijk iemand met een vuurwapen ziet, mag altijd 112 bellen, ook ’s avonds of ’s nachts.

Related Articles

Politie onderzoekt schietpartij Spuikreek Rotterdam

0
Rotterdam - De politie kreeg afgelopen nacht rond 02.00 uur de melding van een mogelijke...

Man in hand gestoken bij steekpartij van Swietenlaan Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt na...

Politie lost schoten tijdens achtervolging op hoge snelheid door Woerden

0
Woerden (UT) - In de omgeving van de Molenvlietbaan heeft de politie zaterdagavond 23 oktober...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Spartaan’20 viert een jaartje later het 100-jarig bestaan

Spartaan’20 viert een jaartje later het 100-jarig bestaan [...]

Paal met voorpagina Het Vrije Volk blijft behouden

Paal met voorpagina Het Vrije Volk blijft behouden [...]

Laatste kans op ritten met lijn 11 en lijn 15 door Rotterdam

Laatste kans op ritten met lijn 11 en lijn 15 door Rotterdam [...]

Voorbereiding op 40ste marathon; iedereen kan plasje doen

Voorbereiding op 40ste marathon; iedereen kan plasje doen [...]

Man schiet te hulp bij ongeluk op A16; wordt zelf aangereden

Man schiet te hulp bij ongeluk op A16; wordt zelf aangereden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,068VolgersVolg