maandag, april 12, 2021
1.9 C
Rotterdam
maandag 12 april 2021

Geen metrokaartje, wel twee pistolen en patronen metrostation Rijnhaven Rotterdam

Rotterdam – Bij een RET-controle deden controleurs op dinsdagavond 3 juli 2018 een opvallende vondst. Er werden twee vuurwapens en patronen gevonden bij een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd op metrostation Rijnhaven gecontroleerd nadat hij betrapt was op ‘zwartrijden’.

De man zat dinsdag rond 21.00 uur in de metro. Bij een controle van vervoersbewijzen op metrostation Rijnhaven, bleek dat de man geen geldig vervoersbewijs had. Na de mededeling dat op het politiebureau zijn kleding en tas onderzocht zouden worden, gaf de verdachte aan dat hij gewapend was. In zijn tas zaten twee pistolen en een zakje met 9 patronen. De man is daarop aangehouden en overgebracht naar politiebureau Zuidplein. Waarna hij later is voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij zit nog vast.

Vuurwapenbezit is niet normaal
De politie wil het vuurwapengeweld terugdringen. Voor een actief veiligheidsbeleid in het openbaar vervoer werkt de politie o.a. samen met partners zoals de RET. Een ander voorbeeld is de steunbetuiging voor het initiatief Wapens de Wijk Uit, geïnitieerd door bewoners en ondernemers in Rotterdam-Zuid die het vuurwapengeweld zat zijn. De politie werkt mee aan deze mentaliteitsverandering en spoort iedereen aan zich uit te spreken dat vuurwapenbezit niet normaal is.

Meld vuurwapenbezit
Hoe meer vuurwapens van straat zijn, hoe beter. De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie weet dat een persoon in het bezit van een (vuur)wapen is, mag de politie altijd bellen via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daadwerkelijk iemand met een vuurwapen ziet, mag altijd 112 bellen, ook ’s avonds of ’s nachts.

Related Articles

Zwaargewonde na steekpartij Beeningerstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij in de woning aan de Beeningerstraat in Rotterdam zijn zondagavond...

Duiker gereanimeerd na duikongeval in Oostvoornse meer

0
Oostvoorne - Een duiker is zondagmiddag rond 16.00 uur ernstig in de problemen gekomen, de...

Kind gewond na aanrijding Dallelaan Spijkenisse

0
Rond kwart voor drie kwam er een melding binnen van een kind dat was aangereden...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ongeval met auto's op Parkkade; politie denkt aan straatrace

Ongeval met auto's op Parkkade; politie denkt aan straatrace [...]

Uitstel opening terrassen weer klap voor horecaondernemers

Uitstel opening terrassen weer klap voor horecaondernemers [...]

Onduidelijkheid over heropening hogescholen eind april

Onduidelijkheid over heropening hogescholen eind april [...]

'Start opbouw songfestivalpodium belangrijk voor de sector'

'Start opbouw songfestivalpodium belangrijk voor de sector' [...]

Muurschildering Jeangu naast Ahoy krijgt meer vorm

Muurschildering Jeangu naast Ahoy krijgt meer vorm [...]

Stay Connected

9,378FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg