dinsdag, juli 5, 2022
19.8 C
Rotterdam
dinsdag 5 juli 2022

Man aangehouden voor oplichting na valse aangifte van straatroof omgeving Meppelweg Den Haag

- advertentie -

Den Haag – Op maandag 16 juli hield de recherche van politiebureau Zuiderpark een 25-jarige man uit Den Haag aan die halverwege december vorig jaar aangifte deed van een straatroof.

 

Het vermeende slachtoffer verklaarde dat hij in de directe omgeving van de Meppelweg door een man, onder bedreiging, van zijn geld en zijn mobiele telefoon was beroofd. De politie deed uitgebreid onderzoek naar dit incident. Gaandeweg het politieonderzoek, kwamen er steeds meer twijfels bij de verklaring van deze man. De politie vermoedt dat het hier om een valse aangifte gaat. De man wordt er ook van verdacht dat hij de verzekeringsmaatschappij heeft opgelicht, want daar diende hij een claim in. De strafbaarstelling van oplichting is een gevangenisstraf van maximaal 4 jaar. Het bedrag dat inmiddels aan de man is uitgekeerd wordt van hem teruggevorderd.

Valse aangifte
Het doen van een valse aangifte is een misdrijf en wordt zwaar bestraft. Als uit onderzoek blijkt dat een aangever een valse aangifte heeft gedaan riskeert deze een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar. Valse aangiften bezorgen de politie onnodig werk. Ook kunnen dergelijke incidenten voor veel onnodige onrust zorgen bij inwoners.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,235VolgersVolg
- advertentie -