woensdag, oktober 27, 2021
13.9 C
Rotterdam
woensdag 27 oktober 2021

Flexteam Zuid van politie Rotterdam haalt voor 1,7 miljoen aan verdovende middelen van straat

ROTTERDAM – De afgelopen twee weken hebben de leden van het FlexteamZuid behoorlijk huisgehouden in Rotterdam-Zuid. Het Flexteam Zuid is een samengesteld districtelijk team, wat uit leden van politie Charlois, politie Rotterdam IJsselmonde en politie Feijenoord bestaat.

Een overzicht:
Op woensdag 27 juni resulteerde een onderzoek in de Goudenregenstraat in het oprollen van een versnijdingspand. De politie heeft hierbij drie personen aangehouden. Na een doorzoeking in de woning met de rechter-commissaris is er 30 kilo heroïne en een drugspers aangetroffen. Deze spullen zijn direct inbeslag genomen en afgevoerd.

Op donderdag 28 juni heeft de politie een preventieffouilleeractie gehouden op de Strevelsweg. Tijdens deze actie zijn 7 messen, twee ploertendoders en een personenauto met een verborgen compartiment aangetroffen. In het verborgen compartiment trof de politie 1 kilo heroïne aan en 105.000,- euro.

Op dinsdag 3 juli ging het Flexteam Zuid in verband met een openstaand vonnis aan de deur bij een persoon op de Wolphaertsbocht. Na binnentreden trof men twee personen aan in wederom een versnijdingspand. De verdachten werden hierop gelijk aangehouden. Hierbij is ook een doorzoeking verricht in de woning met de rechter-commissaris. Bij deze doorzoeking werd 2,8 kilo heroïne aangetroffen, 300 gram cocaïne en 85 gram hennep.

Op dinsdag 10 juli ging het Flexteam Zuid op verzoek van de recherche een persoon aanhouden aan de Loods Holland. Bij het binnentreden troffen zij wederom verdovende middelen aan. Ook hier vond een doorzoeking plaats met de rechter-commissaris. Ditmaal was er niemand thuis, maar er werd wel 3 kilo cocaïne aangetroffen.

Op vrijdag 13 juli zijn de leden van het Flexteam Zuid na observatie een woning binnen getreden aan het Willem Molenbroekplein. Hierbij zagen zij direct een geldtelmachine en attributen die gebruikt worden voor de bereiding van verdovende middelen. Na de aanhouding van de twee verdachten die aanwezig waren is ook hier onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking verricht. In de woning werd een professionele verborgen ruimte aangetroffen achter een kast in een wand. Na onderzoek is er 16 kilo cocaïne en 218.000 euro aan contanten inbeslaggenomen.

De laatste twee weken is door het Flexteam Zuid voor 1,7 miljoen euro aan verdovende middelen van de straat gehaald en 323.000 euro aan contant geld afgepakt. In alle zaken zal recherche Zuid een nader onderzoek instellen.

Related Articles

21-jarige verdachte aangehouden na schietpartij Schietbaanlaan Rotterdam (video)

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag 26 oktober een 21-jarige verdachte aangehouden naar aanleiding van...

Cocaïne ter waarde van bijna 40 miljoen euro in beslag genomen in Rotterdamse haven

0
Opnieuw is er een forse hoeveelheid cocaïne in beslag genomen in de Rotterdamse haven. Ditmaal...

Agenten trekken wapens op Koningslaan Rotterdam bij controle voertuig

0
Rotterdam - Dinsdag 26 oktober heeft de politie aan het begin van de middag een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest [...]

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam [...]

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex [...]

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen [...]

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes'

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes' [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,072VolgersVolg