Vier jongens aangehouden voor bezit nepvuurwapen Westermolens Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Agenten hielden woensdagavond 18 juli bij de Westermolens vier jongeren aan voor het bezit van een nepvuurwapen.

Een alerte melder belde 112 nadat hij vier jongens op een bankje zag zitten. De jongeren gaven iets aan elkaar door wat op een echt vuurwapen leek en liepen daarna verder. Agenten zagen de jongens lopen en hielden hen aan volgens de vuurwapenprocedure. Ze fouilleerden hen één voor één. Bij één van de jongens kwam een vuurwapen tevoorschijn. Het bleek een niet van echt te onderscheiden nepwapen (een balletjespistool.) De jongens van 16 en 17 jaar oud zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

- Advertisement -

Vuurwapenprocedure
Bij zo’n aanhouding maken agenten gebruik van een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV). Daarbij is de kans zeer reëel dat indien een verdachte niet aan de aanwijzingen van de agenten voldoet, hij te maken kan krijgen met een agent die zijn vuurwapen gebruikt. De gevolgen kunnen dan zeer ingrijpend zijn. Ook dit jaar namen agenten in onze eenheid meerdere (nep)wapens in beslag. Vorige maand gebeurde het nog in Leidschendam. Hier is toen aandacht aan besteed in Team West. Agent Gert vertelt over een soortgelijk incident. ‘We krijgen vaker meldingen dat iemand met een vuurwapen is gezien. Omdat je van tevoren nooit weet of zo’n ding echt of nep is, bouwt de spanning zich altijd op.’ Kijk het item van Team West terug op.

Meer over nepvuurwapens
Nepwapens die op vuurwapens lijken zijn verboden. Heb jij een nepvuurwapen? Laat hem dan thuis. Want een nepvuurwapen is levensgevaarlijk. Veel nepvuurwapens zijn namelijk net echt. Mensen voelen zich erdoor bedreigd en waarschuwen de politie. Agenten zien ook het verschil niet en nemen het zekere voor het onzekere. Zij benaderen je met een getrokken vuurwapen en als je, misschien uit angst of paniek, iets onverwachts doet, kan de politie een schot lossen. Wist je dat je zelfs een strafblad kunt krijgen als je met een nepwapen over straat loopt?

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...

Auto met diplomatieke kentekenplaten belandt in sloot in Den Haag

Den Haag - Donderdagavond 4 april is een auto met diplomatieke kentekenplaten te water geraakt in een sloot...

Dronken zwangere vrouw zet Burger King in Den Haag op stelten

DEN HAAG - In het centrum van Den Haag heeft een zwangere vrouw samen met een andere vrouw...