Zeilschip en sleper gezonken Botlekbrug Rotterdam

0
Foto : Danny (Rijkswaterstaat) @GZW_Arco

Twee schepen zijn vrijdagmorgen op de Oude Maas bij de Botlekbrug gezonken. Een sleper sleepte een zeilschip waarna één van de twee schepen plots water maakte. Het zeilschip en de sleper zonken naar de bodem van de Oude Maas. Een passerende rubberboot haalde de twee opvarende van de sleper uit het water.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Om dit te onderzoeken worden onder andere de camerabeelden van de Botlekbrug uitgekeken. De twee opvarende raakten niet gewond.

Op dit moment steekt alleen de mast van het zeilschip nog boven het wateroppervlak uit. Inmiddels is er een bergingsbedrijf ter plaatse om de schepen weer boven water te krijgen. De schepen liggen overigens niet in de vaarroute, wel moeten passerende schepen hun snelheid aanpassen.