Brand afvalverwerker Renewi geblust Ophemerstraat Rotterdam

maandag 23 juli 2018 09:56

Rotterdam – De brand bij afvalverwerker Renewi aan de Ophemerstraat is geblust. Vannacht omstreeks 04.00 uur werden de laatste slangen opgeruimd. Tonnen aan afval vlogen zondagavond in de brand, het vuur greep zeer snel om zich heen en de rookontwikkeling was gigantisch. De dikke zwarte rookwolken waren zelfs in Zoetermeer te zien.

Met behulp van kraanwagens werden de hopen uit elkaar getrokken. De smeulende resten werden vervolgens geblust vanuit hoogwerkers en waterkanonnen. Vanwege de rookontwikkeling werd er ook een NL-alert verzonden. Mensen die last hadden van de stank of rook werden geadviseerd hun ramen en deuren gesloten te houden. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, het zou begonnen zijn in de buurt van containers met onder andere matrassen.

Zie ook :Explosiegevaar en veel rookontwikkeling bij brand op vuilstortterrein Ophemertstraat Rotterdam

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Brand afvalverwerker Renewi geblust Ophemerstraat Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – De brand bij afvalverwerker Renewi aan de Ophemerstraat is geblust. Vannacht omstreeks 04.00 uur werden de laatste slangen opgeruimd. Tonnen aan afval vlogen zondagavond in de brand, het vuur greep zeer snel om zich heen en de rookontwikkeling was gigantisch. De dikke zwarte rookwolken waren zelfs in Zoetermeer te zien.

Met behulp van kraanwagens werden de hopen uit elkaar getrokken. De smeulende resten werden vervolgens geblust vanuit hoogwerkers en waterkanonnen. Vanwege de rookontwikkeling werd er ook een NL-alert verzonden. Mensen die last hadden van de stank of rook werden geadviseerd hun ramen en deuren gesloten te houden. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, het zou begonnen zijn in de buurt van containers met onder andere matrassen.

Zie ook :Explosiegevaar en veel rookontwikkeling bij brand op vuilstortterrein Ophemertstraat Rotterdam

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!