zaterdag, mei 21, 2022
12.4 C
Rotterdam
zaterdag 21 mei 2022

Ook voor Incident Management Code Oranje van kracht!

- advertentie -

Poeh hey wat is het heet! Zo denken de bergers van de provinciale- en snelwegen er ook over. Extra zuur is het als je met je koekblik met pech komt te staan. Bergers van de Vereniging van Berging- en Mobiliteitsspecialisten nemen standaard bij een uitruk (veel) extra water mee. Zo kunnen zij gestrande weggebruikers voorzien van een koel drankje om de hitte te doorstaan.

Vanwege code geel en oranje is er een nieuw protocol van kracht. Weggebruikers die stil komen te staan worden voortaan op verzoek van Rijkswaterstaat of de politie zo snel mogelijk van de snelweg gehaald. Hun auto wordt vervolgens naar de eerste plek met voorzieningen gebracht. Denk daarbij aan een toilet en mogelijkheid om eten en drinken te kopen. De VBM-leden zetten er met deze omstandigheden een flinke tand bij om erger te voorkomen.

Een gemiddelde berger heeft gemiddeld 13 minuten nodig om bij de plek van het pechgeval te komen. Het is daarom cruciaal om als gestrande weggebruiker zo snel mogelijk 112 te bellen. Hulp wordt dan direct aangestuurd zodat het betrokken voertuig van de weg wordt gehaald. Op de veilige locatie kan men dan wachten op de eigen hulpdiensten zoals bijvoorbeeld de Wegenwacht. En ohja, wist u dat het u niets kost als u van de snelweg wordt gehaald. Nog meer redenen om gewoon 112 te bellen als u met pech staat.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,211VolgersVolg
- advertentie -