zaterdag, mei 21, 2022
12.4 C
Rotterdam
zaterdag 21 mei 2022

52-jarige Colombiaan aangehouden na aantreffen ruim 13 kilo drugs en vuurwapen in woning Zuidwijk Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Agenten van district Zuid vertrouwden de situatie rond een appartement in Zuidwijk niet. Er stond niemand ingeschreven, maar er werd toch beweging waargenomen. Agenten besloten donderdagavond 26 juli de woning te doorzoeken en met succes: ze vonden ruim 13 kilo van een stof, die crystal meth bleek te zijn, en een vuurwapen met geluiddemper en munitie. Een 52-jarige Colombiaan is aangehouden.

De woning viel op omdat er naast het vermoeden van spookbewoning ook aanwijzingen waren dat er mensen in en uit liepen met grote tassen. Omdat we vaker zien dat dit soort ‘onbewoonde’ appartementen worden gebruikt voor het opslaan en doorverkopen van drugs en/of wapens, met alle grote geldbedragen en gevaarlijke situaties die daarbij komen kijken, zorgde de optelsom voor toestemming om het pand binnen te gaan.

Ruim 2 miljoen
In de woning stond een 52-jarige Colombiaan, hij werd direct gearresteerd. Bij de doorzoeking die volgde vonden de agenten het vuurwapen en de koffer met drugs. Forensisch onderzoek wijst uit dat het inderdaad om crystal meth gaat. De straatwaarde is ruim 2 miljoen euro. Het onderzoek wordt voortgezet.

vuurwapen in gehandschoende handen van agent

Spookbewoning
Criminaliteit rondom luxe appartementencomplexen en woontorens is geen nieuw fenomeen. Wel is er de afgelopen tijd veel meer aandacht voor gekomen waardoor de problematiek steeds zichtbaarder werd wordt. Dit zorgt ervoor dat er inmiddels veel expertise binnen de politie eenheid Rotterdam, gemeente Rotterdam en het Openbaar Ministerie aanwezig is op het gebied van spookbewoning.
Het gaat veelal om dure luxe appartementen die via verhuurbemiddelingsbedrijven worden aangeboden. De huur van duizenden euro’s wordt contant afgerekend. De werkelijke bewoner wordt niet aangemeld bij de gemeente zodat hij anoniem blijft. En vaak gaat het om appartementen in woontorens waar weinig sociale contacten zijn tussen bewoners.

Het zal je buurman zijn
Naast informatie die we zelf tijdens ons werk verkrijgen zijn de meldingen van omwonenden en getuigen belangrijk. Een buurman die zich bezig houdt met criminele activiteiten levert een risico op voor zijn hele omgeving. Iedere melding nemen we serieus en onderzoeken we. Melden kan ook digitaal of anoniem. Zie alle mogelijkheden om contact op te nemen met de politie op www.politie.nl/contact.

Demper voor vuurwapen


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,211VolgersVolg
- advertentie -