Hoogbejaarde Sliedrechters slachtoffer van laffe babbeltruc over een gaslek

Date:

Deel bericht:

Sliedrecht – Een keurige meneer aan de telefoon en even later aan de deur, die zegt dat er een gaslek is en je je huis uit moet. Dat hij binnen de leidingen moet controleren, en of je alvast je geld en sieraden wil pakken. Op vier plekken in Sliedrecht kletste een man zich woensdagochtend 8 augustus met deze smoes naar binnen bij hoogbejaarde bewoners. Bij drie adressen vertrok hij zonder buit, maar bij het vierde huis maakte hij zich uit de voeten met een geldbedrag en sieraden.

Alle slachtoffers van deze laffe babbeltruc zijn boven de tachtig jaar; de oudste zelfs 91. Het gaat om woningen aan de Paulus Potterstraat, de Adriaan Volkersingel en het Van de Houten Willemsplein. Dit zijn geen specifieke ouderenwoningen, wat doet vermoeden dat er in de voorgaande dag of dagen voorwerk is gedaan.

- Advertisement -

Signalement
De impact van deze treurige daad is voor de vanwege hun hoge leeftijd toch al kwetsbare ouderen enorm. De politie zet dan ook alles op alles om de dader te vinden, voordat hij nog meer slachtoffers maakt. De dader ziet er als volgt uit:

Blanke man
Blond haar
Rond de 45 jaar
Normaal postuur
Rond de 1.80
Verzorgd uiterlijk
Ten tijde van de babbeltrucs droeg hij bruine kleding.

Heeft u informatie?
Heeft u de man gisteren, of eerder deze week, gezien in de Paulus Potterstratat, de Adriaan Volkersingel en/of het Van de Houten Willemsplein? Hij was actief tussen 10:00 en 12:00 uur, maar mogelijk heeft hij dus eerder een voorverkenning gedaan. Woont of werkt u in de buurt en heeft u mogelijk camerabeelden die van belang kunnen zijn? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met 0900-8844. Uw informatie anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.

Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen!
Iedereen kan helpen om het oplichters zo lastig mogelijk te maken. Vertel uw ouders, grootouders of oudere buren dat er regelmatig babbeltrucs plaatsvinden. En dat het helemaal niet onbeleefd is om onbekenden niet binnen te laten. Vooral als ze voelen dat er iets niet klopt. Adviseer ze om in dat geval ook direct de politie te bellen via alarmnummer 112.  Kijk voor meer tips op https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Explosie en brandje bij woning Boog Sliedrecht

Sliedrecht - Bij een woning aan de Boog in Sliedrecht is afgelopen nacht een explosief tot ontploffing gebracht....

Man gewond na steekpartij met stok Havikstraat Sliedrecht

Sliedrecht - Bij een een huiselijke ruzie tussen twee personen is woensdagmiddag een man gewond geraakt. De man...

Twee vuurwapens aangetroffen in asielzoekersopvang Industrieweg Sliedrecht

Sliedrecht - Vannacht rond 00.20 uur kreeg de politie een melding van een aangetroffen vuurwapen op een locatie...

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...