Inbrekers loungebar Rotterdam in cel

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Inbreken in de duisternis lijkt een garantie voor succes. Niet voor inbrekers op de Nieuwe Binnenweg. Zij werden in de nacht van zaterdag op zondag 12 augustus gesnapt door een omwonende. Dankzij de snelle melding werden twee inbrekers in de omgeving gearresteerd.

De melding van de inbraak kwam rond half vier vannacht binnen. Drie inbrekers zouden via de binnentuin van woningen aan de Nieuwe Binnenweg aan het inbreken zijn in een loungebar. Meerdere politiewagens snelden zich naar de plek des onheils.

- Advertisement -

Bij aankomst bevonden de 3 daders zich nog in de binnentuin. Agenten sommeerden ze te blijven staan, maar daar gaf het trio geen gehoor aan. In plaats daarvan pakte één van de daders een stoeptegel en gooide een ruit kapot. Zo konden ze een deur openen en wegvluchtten.

Arrestaties
Dankzij meerdere agenten in de omgeving werd een inbreker in de kraag gevat op de Zwaerdecroonstraat. Een tweede verdachte werd door een andere agent gearresteerd op de Claes de Vrieselaan. Deze inbreker was gevolgd door cameratoezicht. Een derde verdachte wist te ontkomen.

Agenten vonden in de loungebar en omgeving inbrekerswerktuig zoals een koevoet en een schroevendraaier. Diverse sporen werden veilig gesteld voor het onderzoek.

De twee 21-jarige inbrekers uit Gouda en Rotterdam zitten nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...