90-jarige slachtoffer van laffe woningoverval Endeldijk Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De nachtrust van een 90-jarige Rotterdamse werd in de nacht van woensdag op donderdag wreed verstoord toen vier mannen met bivakmutsen haar beroofden. Ze trokken een ring van haar vinger en haalden het huis aan de Endeldijk overhoop. Een 75-jarige man die in een andere kamer sliep werd niet belaagd. De politie zet alles op alles om de verdachten te pakken.

Rond 02:00 uur wisten de vier mannen in het huis van de slachtoffers te komen. Eenmaal in haar slaapkamer dwongen ze de bejaarde vrouw te blijven liggen en werd een ring van haar vinger getrokken. Ook werden een paar kasten overhoop gehaald. De overvallers gingen er met geld en sieraden vandoor. Het slachtoffer raakte niet gewond maar bleef wel hevig geschrokken achter, net als haar huisgenoot die ook in zijn veilige woonomgeving werd aangetast. Toen de overvallers vertrokken waren, maakte de vrouw hem wakker en belden ze 112. Agenten waren er snel en verzorgden de eerste opvang van het tweetal.

- Advertisement -

Getuigen
De politie neemt de laffe overval hoog op en spreekt graag met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen in haar onderzoek? Neem contact op via 0900-8844 of maak gebruik van het tipformulier. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Kwetsbare doelgroep
Juist deze week besteedt de politie aandacht aan kwetsbare ouderen omdat ze vaak slachtoffer zijn van woningovervallen en babbeltrucs. Kijk voor meer informatie op onze themapagina.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...

Kat overleden door verwaarlozing Rotterdammer

Rotterdam - Afgelopen week is een kat overleden, omdat de eigenaar het diertje had verwaarloosd. Dit heeft de...

Brand in containerruimte van MFC Zuid Boerhaavestraat Rotterdam

Rotterdam - In de containerruimte van MFC Rotterdam Zuid aan de Boerhaavestraat in Rotterdam is afgelopen nacht rond...