86-jarige dame slachtoffer van babbeltruc Molenlaan Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een 86-jarige dame is maandagochtend op klaarlichte dag slachtoffer geworden van een babbeltruc. Haar woning aan de Molenlaan werd doorzocht en dierbare sieraden zijn meegenomen. De politie roept uw hulp in!

Met een smoes dat er was ingebroken kletste een man zich maandagmorgen rond kwart voor 12 de woning binnen. Samen met het slachtoffer ging hij naar boven. Later bleek dat alle sieraden van de vrouw waren meegenomen.

- Advertisement -

Buurtonderzoek
Door agenten is een buurtonderzoek verricht. Heeft u nog niet met agenten gesproken en heeft u nog informatie bel dan 0900-8844. Ook filmpjes die kunnen helpen om de verdachte van deze laffe daad aan te houden ontvangen we graag.

Kwetsbaar
Senioren zijn vaak kwetsbaar, gastvrij, goed van vertrouwen en behulpzaam. Criminelen maken hier helaas misbruik van. Vaak gebeuren babbeltrucs aan de deur, op straat, aan de telefoon en via de computer. Het is belangrijk dat senioren zich meer bewust zijn van het risico dat ze lopen. U kunt uw eigen veiligheid vergroten. Dat kan al met het toepassen van enkele eenvoudige tips. Op onze themapagina Babbeltrucs leest u meer informatie. Ook heeft de politie een viertal video’s gemaakt, waarin slachtoffers en politie uitleggen hoe een babbeltruc in zijn werkt gaat en wat. De filmpjes zijn ook te bekijken op de themapagina en kunnen daar ook gedownload worden.

Samen
Het is goed als senioren zich bewust zijn van hun kwetsbare positie. Buren, kinderen of (mantel)zorgers kunnen ouderen hierbij helpen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...