maandag, mei 23, 2022
16.1 C
Rotterdam
maandag 23 mei 2022

Voortvluchtige alsnog vier jaar de cel in Vaillantlaan Den Haag

- advertentie -

Den Haag – Een 43-jarige man die op 20 juni in Limburg bij verstek werd veroordeeld tot een celstraf van vier jaar voor mishandeling met de dood tot gevolg, is donderdag 30 augustus rond 13.00 uur aangehouden op de Vaillantlaan in Den Haag.

De rechtbank in Limburg veroordeelde de man voor een door hem in 2014 in Limburg gepleegde mishandeling met de dood tot gevolg.

Uitgebreid speurwerk
Op verzoek van de politie-eenheid Limburg gingen medewerkers van het zogenoemde EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) van de politie-eenheid Den Haag op zoek naar de man, die in Den Haag is geboren. Na uitgebreid speurwerk kwam het team donderdagochtend 30 augustus de 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op het spoor.

Aanhouding door arrestatieteam
Dit leidde er nog diezelfde donderdag toe dat de man op de Vaillantlaan in Den Haag door een arrestatieteam kon worden aangehouden.

Hoger beroep
Zowel de verdachte als de officier van justitie hebben in deze zaak hoger beroep ingesteld. In afwachting van het hoger beroep blijft de man in voorlopige hechtenis.

EVA-team
Het zogenoemde EVA-team van de politie-eenheid Den Haag spoort veroordeelden op die zich proberen te onttrekken aan hun opgelegde straf, en houdt deze aan.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,214VolgersVolg
- advertentie -