Man en vrouw beroofd van tas met waardevolle spullen Christiaan de Wetstraat Den Haag

woensdag 5 september 2018 14:46

Den Haag – De recherche van Den Haag Centrum zoekt getuigen van een straatroof die op maandag 3 september op de Christiaan de Wetstraat werd gepleegd door twee onbekende mannen. Een vrouw en een man werden daar beroofd van een tas met waardevolle spullen.

 

Rond 10:00 uur liepen de vrouw – een 61-jarige Haagse- en de man – een 63-jarige Hagenaar- naar hun auto die geparkeerd stond op de Christiaan de Wethstraat, ter hoogte van het Christiaanhof. De man en de vrouw stonden ieder aan een andere kant van de auto, aan de bestuurderszijde en de bijrijderszijde.

Toen zij hun tassen met waardevolle spullen in de auto wilden leggen kwamen er twee mannen in de richting van de auto gelopen. Op het moment dat de Hagenaar zijn tas in de auto wilde leggen gaf een van deze mannen hem een duw en griste hij de tas uit de auto. Hij rende vervolgens weg in de richting van de La Reyweg.

De tweede man probeerde de tas van de vrouw uit haar handen te trekken. Zij weigerde los te laten en haar man schoot te hulp. De dader liet de tas ineens los, waardoor hij tegen een auto viel. Hij krabbelde overeind en rende ook weg in de richting van de La Reyweg.

Verdachten
De Hagenaar rende achter de daders aan, en zag dat zij op de La Reyweg op een scooter stapten die daar stond geparkeerd. Het gaat om een brede, rode scooter met horizontale strepen aan de zijkant. Vervolgens zag het slachtoffer dat de daders de Van Lunterenstraat in reden, daarna verloor hij ze uit het oog.

De slachtoffers gaven de volgende signalementen op van de verdachten:

Man 1:
– Ongeveer 1.70 meter lang
– 25\26 jaar
– Stevig postuur- Noord-Afrikaans uiterlijk
– Zwarte helm op zijn hoofd met een open vizier
– Zwarte jas en een zwarte broek
– Donkere sportschoenen met lichte versiering aan de zijkant

Man 2:
– Ongeveer 1.65 meter
– 24/25 jaar oud
– Smal maar getraind postuur
– Noord-Afrikaans uiterlijk
– Zwarte helm op zijn hoofd
– Donker zwarte broek
– Donkere jas met een grijs T-shirt eronder

Getuigen gezocht
De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van dit incident en waar de politie nog niet mee heeft gesproken. Mocht u opnames hebben gemaakt of andere informatie bezitten, neemt u dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 

0 reacties

Man en vrouw beroofd van tas met waardevolle spullen Christiaan de Wetstraat Den Haag
Schrijver:

 

 

Den Haag – De recherche van Den Haag Centrum zoekt getuigen van een straatroof die op maandag 3 september op de Christiaan de Wetstraat werd gepleegd door twee onbekende mannen. Een vrouw en een man werden daar beroofd van een tas met waardevolle spullen.

 

Rond 10:00 uur liepen de vrouw – een 61-jarige Haagse- en de man – een 63-jarige Hagenaar- naar hun auto die geparkeerd stond op de Christiaan de Wethstraat, ter hoogte van het Christiaanhof. De man en de vrouw stonden ieder aan een andere kant van de auto, aan de bestuurderszijde en de bijrijderszijde.

Toen zij hun tassen met waardevolle spullen in de auto wilden leggen kwamen er twee mannen in de richting van de auto gelopen. Op het moment dat de Hagenaar zijn tas in de auto wilde leggen gaf een van deze mannen hem een duw en griste hij de tas uit de auto. Hij rende vervolgens weg in de richting van de La Reyweg.

De tweede man probeerde de tas van de vrouw uit haar handen te trekken. Zij weigerde los te laten en haar man schoot te hulp. De dader liet de tas ineens los, waardoor hij tegen een auto viel. Hij krabbelde overeind en rende ook weg in de richting van de La Reyweg.

Verdachten
De Hagenaar rende achter de daders aan, en zag dat zij op de La Reyweg op een scooter stapten die daar stond geparkeerd. Het gaat om een brede, rode scooter met horizontale strepen aan de zijkant. Vervolgens zag het slachtoffer dat de daders de Van Lunterenstraat in reden, daarna verloor hij ze uit het oog.

De slachtoffers gaven de volgende signalementen op van de verdachten:

Man 1:
– Ongeveer 1.70 meter lang
– 25\26 jaar
– Stevig postuur- Noord-Afrikaans uiterlijk
– Zwarte helm op zijn hoofd met een open vizier
– Zwarte jas en een zwarte broek
– Donkere sportschoenen met lichte versiering aan de zijkant

Man 2:
– Ongeveer 1.65 meter
– 24/25 jaar oud
– Smal maar getraind postuur
– Noord-Afrikaans uiterlijk
– Zwarte helm op zijn hoofd
– Donker zwarte broek
– Donkere jas met een grijs T-shirt eronder

Getuigen gezocht
De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van dit incident en waar de politie nog niet mee heeft gesproken. Mocht u opnames hebben gemaakt of andere informatie bezitten, neemt u dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!