vrijdag, mei 27, 2022
15.5 C
Rotterdam
vrijdag 27 mei 2022

Politie gaat intensief controleren op smartphone gebruik in de auto

- advertentie -

Zes weken lang gaat de politie op de A16 en de A12 controleren op zogenoemde verkeershufters. De controle zal gericht zijn op het vasthouden van de smartphone. Op de trajecten gebeuren relatief veel ongelukken. De controles worden met tekstkarren aangekondigd.

Uit cijfers van Incident Management blijk dat met name rondom knooppunt Gouwe A12 en het Knooppunt Ridderster A16 veel ongelukken gebeuren. Een deel daarvan zou te wijten zijn aan smartphone gebruik achter het stuur.

De politie gaat opvallend en onopvallend controleren. Met de controles hoopt Rijkswaterstaat dat het aantal ongevallen en daarmee de files afnemen. Ondanks de CAO-acties krijg je als bestuurde de prent van 230 euro toch op deurmat.

Smartphone gebruik in het verkeer is één van de grootste veroorzakers van ongelukken op de weg. Daarnaast wordt het door andere weggebruikers gezien als irritant omdat de wegpiraten niet bezig zijn met het verkeer en daardoor zachter en slingerend rijden.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,222VolgersVolg
- advertentie -