zondag, mei 29, 2022
10 C
Rotterdam
zondag 29 mei 2022

Omleiding RET buslijn 30 onlogisch, drie haltes vervallen vanwege werkzaamheden Heksendans Capelle aan den IJssel

- advertentie -

De PVDA en de SP hebben aan het gemeentebestuur van Capelle aan den IJssel vragen gesteld over de omleiding van buslijn 30 door Capelle Schollevaar. Op de Heksendans zijn werkzaamheden waardoor de bus niet kan rijden, echter heeft de RET besloten om vervolgens de twee haltes daarvoor ook te laten vervallen.

Reizigers met de bus moeten nu op de Port-Saidstraat in Rotterdam of bij winkelcentrum de Scholver op de bus stappen. Deze rijdt vervolgens aan één stuk door over de Burgemeester van Dijklaan. Volgens de PVDA en de SP onlogisch, de bus kan namelijk ook alleen de halte Heksendans overslaan. De bus kan vervolgens omrijden een stukje over de Burgemeester van Dijklaan en het Hilde Erf.

Hierdoor kunnen reizigers opstappen bij de haltes Posthoorn en het Sara Burgerhart Erf. In de wijk Schollevaar wonen ook veel ouderen, met name vlakbij de Posthoorn zit een groot 55+ complex met veel ouderen. Zij moeten nu naar het treinstation lopen om met de bus op pad te kunnen.

We hebben als de redactie de RET eveneens om uitleg gevraagd. De woordvoerster gaat het uitzoeken en komt er begin volgende week op terug.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,221VolgersVolg
- advertentie -