Agent en slachtoffer ontmoeten elkaar na succesvolle reanimatie op wereldhavendagen

Date:

Share post:

- Advertisement -

Hulpverleners rukken ongeveer 100x per dag uit voor een melding van een reanimatie. Politie, brandweer, ambulance-medewerkers en burgerhulpverleners worden direct gealarmeerd en haasten zich met grote spoed naar de melding van reanimatie. De eerste minuten van reanimatie na een hartstilstand zijn cruciaal. Slechts een beperkt aantal mensen overleeft een reanimatie. Hulpverleners en slachtoffers komen na een succesvolle reanimatie vaak niet meer met elkaar in contact. Dit is vaker wel gewenst, het leven van een slachtoffer hangt af van de reanimatie. Is deze succesvol en snel uitgevoerd dan kan de schade beperkt worden.

Op de Wereldhavendagen in Rotterdam werd er stilgestaan bij een succesvolle reanimatie. Politieagent Maarten reageerde op een noodoproep van de meldkamer om te assisteren bij een reanimatie. Een vrouw had een melding gemaakt dat haar vriend Gideon in bed lag en niet meer reageerde. De vrouw begon direct met de reanimatie, agent Maarten was snel ter plaatse en nam de reanimatie in afwachting van ambulancepersoneel over. Gideon werd na de reanimatie met spoed overgebracht en herstelde volledig van zijn hartstilstand.

De reanimatie vond een langere tijd geleden plaats. Gideon en Agent Maarten hadden elkaar nog niet eerder gezien. Doormiddel van een show werden Maarten en Gideon met elkaar herenigd. Wat er gebeurde is onbeschrijfelijk, een hele dikke knuffel in ruil voor het leven.

Ziet u een hulpverlener, geef dan vooral eens een schouderklopje of een compliment. Ze kunnen het in deze tijden hard gebruiken.

Foto : Remco F Gerritsen

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd