Leefbaar Capelle stelt vragen over capaciteit politie Rotterdam-Oost
via

 

 

Raam gesprongen door harde wind Akerstraat Maastricht

Raam gesprongen door harde wind Akerstraat Maastricht

Maastricht - Maandagmiddag 17 februari rond 15.50 uur is door de harde wind een raam gesprongen aan de Akerstraat in Maastricht. De brandweer werd opgeroepen om het gevaar weg te nemen. Men heeft met behulp van een lange stok het raam van binnen uit kapot geslagen en...

Leefbaar Capelle maakt zich zorgen over de capaciteit van de politie in het gebied Rotterdam-Oost. De fractie stelt deze vragen naar aanleiding van eerdere die Leefbaar Rotterdam deze week heeft gesteld. Politieagenten in onder andere Capelle aan den IJssel en de deelgemeente Prins-Alexander zouden de werkdruk vanwege personeelstekorten niet meer aan kunnen.

De fractie wil daarom weten hoe de situatie in het politiebureau aan de Slotlaan daadwerkelijk is. Zij willen daarnaast weten of de veiligheid in Capelle aan den IJssel wel gewaarborgd kan worden. Wijkagenten zitten steeds vaker op de zogenoemde noodhulp-voertuigen om de gaten op te vullen. Hierdoor komen ze niet meer toe aan taken in hun eigen wijk, terwijl deze juist zo belangrijk zijn.

Personeelstekorten is één van de onderdelen van de onderhandelingen voor de nieuwe CAO Politie. In geheel Nederland worden er forse overuren gedraaid door agenten om het rooster op te vullen. De aankomende paar jaar gaan zeker 12000 agenten de politie verlaten. Er moet dan ook snel worden geïnvesteerd om de capaciteiten weer aan te vullen.

 

Leefbaar Capelle stelt vragen over capaciteit politie Rotterdam-Oost
via

 

 

Leefbaar Capelle maakt zich zorgen over de capaciteit van de politie in het gebied Rotterdam-Oost. De fractie stelt deze vragen naar aanleiding van eerdere die Leefbaar Rotterdam deze week heeft gesteld. Politieagenten in onder andere Capelle aan den IJssel en de deelgemeente Prins-Alexander zouden de werkdruk vanwege personeelstekorten niet meer aan kunnen.

De fractie wil daarom weten hoe de situatie in het politiebureau aan de Slotlaan daadwerkelijk is. Zij willen daarnaast weten of de veiligheid in Capelle aan den IJssel wel gewaarborgd kan worden. Wijkagenten zitten steeds vaker op de zogenoemde noodhulp-voertuigen om de gaten op te vullen. Hierdoor komen ze niet meer toe aan taken in hun eigen wijk, terwijl deze juist zo belangrijk zijn.

Personeelstekorten is één van de onderdelen van de onderhandelingen voor de nieuwe CAO Politie. In geheel Nederland worden er forse overuren gedraaid door agenten om het rooster op te vullen. De aankomende paar jaar gaan zeker 12000 agenten de politie verlaten. Er moet dan ook snel worden geïnvesteerd om de capaciteiten weer aan te vullen.

 

Raam gesprongen door harde wind Akerstraat Maastricht

Raam gesprongen door harde wind Akerstraat Maastricht

Maastricht - Maandagmiddag 17 februari rond 15.50 uur is door de harde wind een raam gesprongen aan de Akerstraat in Maastricht. De brandweer werd opgeroepen om het gevaar weg te nemen. Men heeft met behulp van een lange stok het raam van binnen uit kapot geslagen en...