dinsdag, september 28, 2021
17 C
Rotterdam
dinsdag 28 september 2021

29-jarige dronken automobilist rijdt in op 32-jarige motoragent Dordtselaan Rotterdam

Rotterdam – Een 32-jarige motoragent kreeg zondagochtend de schrik van zijn leven toen de bestuurder van een personenauto onverwachts op hem in reed. De 29-jarige Rotterdammer kon later worden aangehouden op verdenking van poging doodslag, was dronken, had drugs gebruikt en was zeer agressief richting agenten.

De motorrijder reed om 02:30 uur over de Dordtselaan toen er vanuit een parkeervak, voor hem volkomen onverwacht, een personenauto zonder verlichting wegreed. De motorrijder kon een ongeval ternauwernood voorkomen door scherp weg te sturen. Hierna wilde hij de bestuurder van de auto aanspreken om hem te wijzen op zijn onverantwoordelijk rijgedrag. Hij sommeerde de bestuurder om de auto op de stoep te parkeren. In plaats van deze aanwijzingen op te volgen, gaf de man vol gas en reed op de motoragent in. Die kon door snel gas te geven een aanrijding met de auto voorkomen. De man raakte daarbij wel een andere geparkeerde auto, verliet hierna zijn eigen auto en rende weg. Hij kon korte tijd later in de directe omgeving worden aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Stomdronken
Aan het bureau bleek de man zo dronken dat een blaastest niet kon worden afgenomen. Een arts kwam daarop naar het bureau om van de man een bloedproef af te nemen. De 29-jarige verdachte werd daarna ingesloten voor nader verhoor. Hij beschikte niet over een rijbewijs. De politieman deed aangifte van poging doodslag.

Related Articles

Politie start onderzoek na verdronken kat in Pernis

0
Pernis - Vandaag deed één van de wijkagenten van Pernis tijdens haar dienst een verontrustende...

Drukste ochtendspits sinds begin coronacrisis

0
Vanochtend had Nederland te maken met de drukste ochtendspits van 2021. Dit meldt Rijkswaterstaat: "Sinds...

Rotterdammer en zes handlangers voor de rechter voor verijdelde gijzeling

0
Dankzij goed en snel politiewerk kon op 8 mei 2018 een gijzeling worden voorkomen bij...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ook Maasstad opent vaccinatiepunt: prikken zonder afspraak

Ook Maasstad opent vaccinatiepunt: prikken zonder afspraak [...]

Wegafsluiting A12 zorgt bij eerste spits voor vertragingen

Wegafsluiting A12 zorgt bij eerste spits voor vertragingen [...]

Onderzoek OVV naar gevaren uitstoot ook in Dordrecht

Onderzoek OVV naar gevaren uitstoot ook in Dordrecht [...]

Nationale Burendag levert Lombardijen een mini-bieb op

Nationale Burendag levert Lombardijen een mini-bieb op [...]

Rotterdam: controle coronapas in horeca verliep goed

Rotterdam: controle coronapas in horeca verliep goed [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg