vrijdag, juni 25, 2021
13.3 C
Rotterdam
vrijdag 25 juni 2021

Aanhoudingen poging woninginbraak Onacklaan Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – In de nacht van zondag 21 op maandag 22 oktober, werden een 26-jarige Syrische man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 30-jarige Rotterdammer op heterdaad aangehouden op verdenking van een (poging) woninginbraak aan de Onacklaan in de Capelse wijk Fascinatio.

Een vreemd geluid buiten. Dat is wat een buurtbewoner van de Onacklaan midden in de nacht deed opgeschrikken. In de voorgaande nacht waren er namelijk ook al verdachte personen in de straat gezien waarna dit gedeeld werd in de buurt WhatsApp. Als de buurtbewoner gaat kijken ziet hij hoe twee in het donker geklede mannen bij de voordeur van een rijtjeshuis staan te rommelen. Hij vertrouwd dit niet, belt 112 en houdt de mannen in de gaten in afwachting op de komst van agenten. Maar dan gaan de mannen plots aan de wandel en verdwijnen ze uit zicht.

Buurt Whatsapp

In de hoop dat iemand in de straat wakker is en de mannen wel kan zien maakt de buurtbewoner nu zelf melding in de buurtWhatsapp! En dat werkt! Een andere bewoner is namelijk ook wakker en hoort het bericht binnenkomen. Die besluit te gaan kijken en ziet dan hoe de twee mannen in een auto stappen en er vandoor gaan. Ook deze info wordt weer gedeeld in de buurt WhatsApp. Agenten die inmiddels ter plaatse staan lezen het inkomende bericht mee en delen de informatie over de weggereden auto met andere aanrijdende eenheden.

Aanhouding

Die zien de bewuste auto vanaf de wijk Fascinatio met hoge snelheid wegrijden in de richting van het Kralingseplein. Zij laten de auto stoppen en houden de bestuurder en de bijrijder direct aan op verdenking van (poging) inbraak. In de auto worden meerdere schroevendraaiers, een tang, werkhandschoenen, bivakmuts en een zaklamp aangetroffen. De verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Related Articles

Klaar-overs Jacobus Koelemanschool krijgen diploma

0
Krimpen aan den IJssel - Zeven kinderen van de Jacobus Koelemanschool kunnen voortaan hun klasgenootjes...

421 leerlingen doen fietsverkeersexamen in Krimpen aan den IJssel

0
Donderdagmorgen waren de fietsverkeersexamens voor de basisschool scholieren van de groepen 7 en 8  uit...

Vrouw bezeert been in natuurgebied Zuidoordsedijk Zuidland

0
Zuidland - Een vrouw is vanmiddag rond vijf uur gewond geraakt nadat zij zich in...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Weer beveiliging bij stadhuis bij gesprek over Feyenoord

Weer beveiliging bij stadhuis bij gesprek over Feyenoord [...]

Aboutaleb: schending mensenrechten is nogal een verwijt

Aboutaleb: schending mensenrechten is nogal een verwijt [...]

Celstraf geëist voor beïnvloeden getuigen trouwstoetmepper

Celstraf geëist voor beïnvloeden getuigen trouwstoetmepper [...]

Dode jonge vogels in tuin stadhuis Rotterdam door snoeiwerk

Dode jonge vogels in tuin stadhuis Rotterdam door snoeiwerk [...]

Ook Rotterdam staat EK-televisieschermen op terrassen toe

Ook Rotterdam staat EK-televisieschermen op terrassen toe [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,990VolgersVolg