maandag, maart 8, 2021

Geen wapens, maar wel veel waardevolle spullen in Rotterdamse woning

Rotterdam – Een melding over een vuurwapen in een woning in het Oude Noorden pakte anders uit. Een vuurwapen lag er niet, maar de bewoners werden aangehouden voor héél veel andere zaken die werden aangetroffen.

De politie kreeg informatie binnen over een mogelijk vuurwapen in een woning in de wijk Oude Noorden. Het Flexteam van Rotterdam-Oost ging er dinsdag naartoe, maar de bewoner bleek niet thuis. De agenten besloten het er niet bij te laten zitten en gingen meteen door naar de woning van zijn vriendin in dezelfde wijk. Dat bleek een goede zet. En niet alleen omdat de bewoner dáár wel was.

Witwassen
In het huis vonden agenten een heleboel dozen vol met medicijnen, die niet op naam stonden. Ook stonden er twee zakken met henneptoppen in de woning en lagen er behoorlijk wat benodigdheden voor het opbouwen van een hennepkwekerij. Daarnaast troffen ze 16 jassen van zo’n duizend euro per stuk (de prijskaartjes hingen er nog aan), dure horloge’s en tassen aan. Voor de deur stond een dure auto. De officiële inkomsten van het stel kunnen het bezit van dergelijke spullen niet verklaren en daarom werden de luxe goederen, net als de medicijnen en de kwekerijbenodigdheden, in beslag genomen.

Onderzoek
De man (67) en vrouw (60) werden aangehouden voor handel in drugs, handel in medicijnen en witwassen. Rechercheurs doen verder onderzoek naar de illegale praktijken van het stel. Een vuurwapen werd niet aangetroffen.

Related Articles

Samenvatting persconferentie 8 maart 2021 : “We snakken naar meer vrijheid”

0
Op maandagavond 8 maart heeft het demissionaire kabinet opnieuw een persconferentie gegeven over de stand...

Man zwaargewond na val van dak Eriks-Akker Barendrecht

0
Barendrecht - Een man is maandagmiddag tijdens werkzaamheden op het dak van een woning aan...

Man gewond bij schietpartij Adrianastraat Rotterdam

0
Rotterdam - Een man heeft zichzelf maandagmiddag in het ziekenhuis gemeld nadat hij was beschoten...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,368FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg