donderdag, juni 24, 2021
17.6 C
Rotterdam
donderdag 24 juni 2021

Geen wapens, maar wel veel waardevolle spullen in Rotterdamse woning

Rotterdam – Een melding over een vuurwapen in een woning in het Oude Noorden pakte anders uit. Een vuurwapen lag er niet, maar de bewoners werden aangehouden voor héél veel andere zaken die werden aangetroffen.

De politie kreeg informatie binnen over een mogelijk vuurwapen in een woning in de wijk Oude Noorden. Het Flexteam van Rotterdam-Oost ging er dinsdag naartoe, maar de bewoner bleek niet thuis. De agenten besloten het er niet bij te laten zitten en gingen meteen door naar de woning van zijn vriendin in dezelfde wijk. Dat bleek een goede zet. En niet alleen omdat de bewoner dáár wel was.

Witwassen
In het huis vonden agenten een heleboel dozen vol met medicijnen, die niet op naam stonden. Ook stonden er twee zakken met henneptoppen in de woning en lagen er behoorlijk wat benodigdheden voor het opbouwen van een hennepkwekerij. Daarnaast troffen ze 16 jassen van zo’n duizend euro per stuk (de prijskaartjes hingen er nog aan), dure horloge’s en tassen aan. Voor de deur stond een dure auto. De officiële inkomsten van het stel kunnen het bezit van dergelijke spullen niet verklaren en daarom werden de luxe goederen, net als de medicijnen en de kwekerijbenodigdheden, in beslag genomen.

Onderzoek
De man (67) en vrouw (60) werden aangehouden voor handel in drugs, handel in medicijnen en witwassen. Rechercheurs doen verder onderzoek naar de illegale praktijken van het stel. Een vuurwapen werd niet aangetroffen.

Related Articles

Drie jaar cel geëist voor medeplegen schietincident bij ruzie in Boskoop

0
Boskoop - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar celstraf geëist tegen een 21-jarige Boskoper...

Celstraffen geëist tegen familieleden trouwstoetmepper

0
Rotterdam - Tegen drie familieleden van de man die op 30 augustus 2019 tijdens een...

Zwaargewonde na steekpartij op volkstuinvereniging De Zandweg Kromme Zandweg Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij op de Kromme Zandweg in Rotterdam is woensdagavond een persoon...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Erasmus MC: oorzaak invloed op hersenen Covid op het spoor

Erasmus MC: oorzaak invloed op hersenen Covid op het spoor [...]

Naast de 'oude' Kuip komt er een nieuw stadscentrum

Naast de 'oude' Kuip komt er een nieuw stadscentrum [...]

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg [...]

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik [...]

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,991VolgersVolg