zondag, februari 28, 2021

Politie haalt wapens van straat in Waalhaven Rotterdam

Rotterdam – Agenten van de Zeehavenpolitie namen donderdag een vuurwapen, een boksbeugel, twee messen, een paar duizend euro en een dure auto in beslag. Ze deden dat tijdens een preventief fouilleer actie in de Waalhaven.

De Waalhaven is een zogenaamd risicogebied. Dat betekent dat er sprake is van veel bedreigingen of geweld met gebruik van vuurwapens. Om de leefomgeving voor de inwoners van Rotterdam veiliger te maken, mag de politie in zo’n gebied preventief fouilleren. In totaal werden donderdag 30 voertuigen en 52 personen aan een controle onderworpen.

Stoel
Onder de bestuurdersstoel in de auto van een 29-jarige man uit Den Haag vonden agenten een vuurwapen. De man verklaarde rapper te zijn en dat het in zijn wereld heel gebruikelijk is een vuurwapen te hebben, in verband met bedreigingen over en weer. De man is aangehouden, evenals zijn 28-jarige bijrijder. Behalve het vuurwapen werd ook zo’n 5000 euro die in de auto lag in beslag genomen én de auto ook.

Melden
Verder namen agenten tijdens de actie nog een boksbeugel en drie messen in beslag. Twee van de drie messen vonden ze bij een 45-jarige man uit Leidschendam. Hij is aangehouden. Heb je een vermoeden dat iemand een wapen bezit? Meld het anoniem 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl.

Related Articles

Zeer grote brand woningen Amperestraat Den Haag

0
Den Haag - In een woning aan de Amperestraat in Den Haag is zondagmorgen een...

Politie vindt flinke hennepkwekerij in boerderij Zevenhuizen

0
Zevenhuizen - Tijdens de politieactie van zaterdagmiddag op de Zuidelijke Dwarsweg in Zevenhuizen heeft de...

Taxi te water, bestuurder gevlucht Plaswijckweg Gouda (video)

0
Gouda - Op de Plaswijckweg ter hoogte van de Bouwlust in Gouda is omstreeks 05.00...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg