Vingervlugge zakkenrollers slaan toe bij 70-jarige vrouw in Barendrecht (video)

Date:

Deel bericht:

Barendrecht – De politie is op zoek naar drie vingervlugge zakkenrollers die op 3 augustus in Barendrecht twee bankpassen uit de tas van een 70-jarige vrouw stalen. De twee mannen en een vrouw zagen er keurig uit maar schijn bedriegt: Zij pinden honderden euro’s met de passen.

- Advertisement -

Drie augustus rond halftien ’s ochtends pint een vrouw geld in het kantoor van de ING-Bank op de Middenbaan in Barendrecht. Bij de automaat naast die van haar staat ook een man te pinnen maar verder merkt ze niets bijzonders. Het geld, de pinbon en twee bankpassen stopt ze in haar portemonnee. Deze bergt ze op in haar tas waarvan ze de rits dicht doet. Als ze boodschappen gaat doen wordt ze twee keer aangesproken. Eerst buiten de bank waar een man haar op de schouder tikt omdat ze iets op de grond heeft laten vallen. En inderdaad rolt er een muntje van 20 cent over straat. Ze vindt het wel raar want ze weet dat ze haar tas goed heeft afgesloten maar raapt het muntje toch op.

Even later wordt ze in de HEMA aangesproken door een vrouw die iets wil weten over maten van kinderkleding. Er komen ook twee mannen bijstaan. Ze zien er keurig uit en mevrouw heeft dan ook geen argwaan. Als ze even later bij de kassa af wil rekenen merkt ze dat de bankpassen weg zijn. Het geld en de pinbon zitten nog wel in haar portemonnee.
De vrouw gaat direct naar huis en schut daar haar tas leeg. De pinpassen zitten er niet in en daarom belt ze direct de bank om de passen te laten blokkeren. Helaas is ze dan al te laat en zijn er honderden euro’s van haar rekening afgeschreven.

De politie heeft beelden van het gesprek in de Hema kunnen achterhalen en ook van een van de pintransacties bij de ABN-AMRO bank aan de Henry Dunantlaan in Barendrecht. Herkent u hen of kunt u meer over deze zaak vertellen? Uw tips zijn van harte welkom. Vul het tipformulier in of bel met de politie: 0800-6070. Anoniem melden kan ook. U belt dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal. Door...

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...