Twee fietsers overleden bij aanrijding op de kruising Van De Spiegelstraat/Kloetingseweg Goes

Date:

Deel bericht:

Goes – In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 04.15 uur, gebeurde een ernstige aanrijding nabij de spoorwegovergang ‘Ockenburg’ op de kruising Van De Spiegelstraat/Kloetingseweg in Goes. Een automobilist heeft daar twee fietsers aangereden. Beide fietsers zijn om het leven gekomen.

Agenten waren heel snel ter plaatse. Zij hebben ambulances en een traumahelikopter gewaarschuwd, maar die konden niets meer doen voor de twee slachtoffers. Zij overleden ter plaatse.

- Advertisement -

Bestuurder aangehouden
De 19-jarige Kloetingse bestuurder van de personenauto is aangehouden. Hij zal door de politie worden gehoord over de aanrijding. Het team Verkeersongevallenanalyse is ter plekke om onderzoek te doen naar de oorzaak van het ongeval. Medewerkers van de gemeente Goes hebben afzettingen geplaatst. De weg is afgesloten tussen de Van De Spiegelstraat en de rotonde bij de Oranjeweg/Patijnweg. Deze afsluiting zal nog uren duren, u wordt verzocht voorlopig een andere route te gebruiken.

Getuigen
Meteen na het ongeval hebben zich getuigen gemeld bij de politie, ook van hen wordt een verklaring afgenomen. Zij zijn erg geschrokken van de aanrijding, voor hun is slachtofferhulp opgeroepen.

Mocht u getuige zijn geweest van het ongeval, dan wordt u verzocht zich te melden bij de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). Vermeld bij contact alstublieft zaaknummer 2018-254260. Als u getuige bent geweest en naar aanleiding van het ongeval behoefte hebt aan slachtofferhulp dan kan dit traject door de politie in gang worden gezet.

Op dit moment weet de politie nog niets over de slachtoffers, behalve dat het om een man en een vrouw gaat. Wanneer er meer details over het ongeval of over de slachtoffers bekend worden dan melden we dat in een volgend nieuwsbericht.

Onderzoek op straat afgerond
Inmiddels is het onderzoek op straat afgerond. Omstreeks 10.30 uur zondagochtend is de weg weer vrijgegeven voor het verkeer. De analisten van verkeersongevallen gaan de sporen die zij hebben afgenomen op en om de plaats van het ongeval nu verder interpreteren. Uiteindelijk hopen zij tot een conclusie te komen.

Teveel gedronken
Uit een ademanalyse die vannacht, net na het ongeval, is gedaan bij de bestuurder bleek dat hij teveel alcohol had gedronken om nog te mogen rijden. Het rijbewijs van de jongeman is ingevorderd door de politie. De jongeman is overgebracht naar een politiecellencomplex en is daar gehoord door rechercheurs. Na dit verhoor is hij in verzekering gesteld. Dit is in overleg met de Officier van Justitie gegaan. Het onderzoek is nog niet afgerond en daarom wordt de verdachte nog maximaal drie keer 24 uur vastgehouden. In die tijd wordt indien mogelijk het onderzoek verder afgerond. Voorlopig zit de jongeman dus nog vast.

Identiteit
Het onderzoek naar de identiteit van de twee slachtoffers is nog in volle gang. Er is een vermoeden wie de man en de vrouw betreffen. Er zijn persoonlijke spullen van hen aangetroffen waaruit hun identiteit zou kunnen blijken. Zolang de politie echter geen 100% zekerheid heeft en zolang beide families van de slachtoffers nog niet in kennis zijn gesteld van hun overlijden, doen we hierover geen mededelingen.

Identiteit slachtoffers bekend
Met de familie van de slachtoffers heeft een confrontatie in het mortuarium plaatsgevonden. De lichamen van beide slachtoffers van het dodelijk ongeval zijn vrijgegeven door de Officier van Justitie. Dat betekent dat er geen onderzoek op de lichamen meer gedaan hoeft te worden en dat ze worden overgedragen aan de families om een uitvaart voor te bereiden.

Omdat één van de slachtoffers uit het buitenland kwam was het lastig om zijn familie in kennis te stellen, maar dat is uiteindelijk gelukt. De man en de vrouw die bij het ongeval om het leven zijn gekomen zijn een 33-jarige inwoonster van Goes en haar vriend, een man van 30 uit Macedonie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...

Auto vliegt spontaan in brand N478 – Veerweg Bergambacht

Bergambacht - Op de Veerweg in Bergambacht is vrijdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto in brand...

Forse vertraging door ongeval op A15 bij Pernis

Rotterdam - Door een ongeval met twee voertuigen op de A15 ter hoogte van Pernis ontstond vanmorgen een...

Voorbijgangers vinden overleden persoon Bosdreef Rotterdam

Rotterdam - Voorbijgangers hebben op de Bosdreef in Rotterdam een overleden persoon aangetroffen. De omgeving is afgezet en...