Preventief fouilleren levert een vuurwapen op Pleinweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft bij een controle van twee scooterrijders een vuurwapen gevonden. De controle gebeurde donderdagmiddag op de Pleinweg bij een preventief fouilleeractie. Agenten hielden de 24-jarige scooterrijder met het wapen in zijn jaszak direct aan.

- Advertisement -

Veiligheidsrisicogebied
Politiemensen reden rond 16.00 uur op de Pleinweg ter hoogte van de kruising met de Wolphaertsbocht te Rotterdam. Daar zagen ze voor het stoplicht twee scooters met twee mannen staan. De burgemeester van Rotterdam heeft in augustus de wijk Charlois aangewezen als veiligheidsrisicogebied in verband met het grote aantal (vuur)wapen gerelateerde incidenten. In zo’n gebied mag er preventief gefouilleerd worden. En dat gebeurde donderdagmiddag. Bij een van de twee scooterrijders was het raak, hij had een wapen in zijn jaszak.

Uw hulp
Politie en Openbaar Ministerie (OM) zetten vol in op de strijd tegen vuurwapens. Het Rotterdams Openbaar Ministerie eist hogere straffen voor vuurwapenbezit en de politie onderzoekt elke melding en tip. De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie weet dat een persoon in het bezit van een (vuur)wapen is belt de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daadwerkelijk iemand met een vuurwapen denkt te zien, belt direct 112.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...