woensdag, mei 25, 2022
11.6 C
Rotterdam
woensdag 25 mei 2022

Vluchtende verdachte ramt opzettelijk politiebus Steve Bikoplaats Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Een 43-jarige man uit Rotterdam die ervan wordt verdacht een persoon te hebben bedreigd was donderdagavond 8 november niet van plan zich zonder verzet te laten meenemen naar het politiebureau.

Als agenten rond 20:45 uur ter plaatse komen aan de Steve Bikoplaats zien ze nog net hoe de verdachte in een auto stapt en weg wilt rijden. Agenten weten dit te voorkomen door de politieauto direct achter de auto van de verdachte te parkeren. Omdat de verdachte geen onbekende is van de politie komen meerdere eenheden, waaronder een hondengeleider, ter plaatse.

Als agenten aan de verdachte mededelen te zijn aangehouden onderneemt hij een wilde poging zich aan zijn aanhouding te onttrekken. In volle vaart rijdt hij achteruit en komt met een klap tegen de politieauto tot stilstand. Agenten slaan vervolgens ter aanhouding een autoruit kapot maar kunnen niet voorkomen dat de verdachte in zijn vluchtpoging nog een 2e maal opzettelijk de politieauto ramt. Agenten zijn daarop een zogenaamde BTGV-procedure gestart, waarna de verdachte zijn vluchtpoging staakte en kon worden aangehouden.

De Rotterdammer wordt verdacht van bedreiging, het rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van gevaar op de openbare weg. Uit ademanalyse bleek dat de verdachte 395 ug/l blies. Dit is meer dan 4x de toegestane waarde voor beginnend bestuurders.

De zaak is overgedragen aan de recherche.
De politieauto is onbruikbaar en werd weggesleept.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,217VolgersVolg
- advertentie -