dinsdag, maart 2, 2021

Vluchtende verdachte ramt opzettelijk politiebus Steve Bikoplaats Rotterdam

Rotterdam – Een 43-jarige man uit Rotterdam die ervan wordt verdacht een persoon te hebben bedreigd was donderdagavond 8 november niet van plan zich zonder verzet te laten meenemen naar het politiebureau.

Als agenten rond 20:45 uur ter plaatse komen aan de Steve Bikoplaats zien ze nog net hoe de verdachte in een auto stapt en weg wilt rijden. Agenten weten dit te voorkomen door de politieauto direct achter de auto van de verdachte te parkeren. Omdat de verdachte geen onbekende is van de politie komen meerdere eenheden, waaronder een hondengeleider, ter plaatse.

Als agenten aan de verdachte mededelen te zijn aangehouden onderneemt hij een wilde poging zich aan zijn aanhouding te onttrekken. In volle vaart rijdt hij achteruit en komt met een klap tegen de politieauto tot stilstand. Agenten slaan vervolgens ter aanhouding een autoruit kapot maar kunnen niet voorkomen dat de verdachte in zijn vluchtpoging nog een 2e maal opzettelijk de politieauto ramt. Agenten zijn daarop een zogenaamde BTGV-procedure gestart, waarna de verdachte zijn vluchtpoging staakte en kon worden aangehouden.

De Rotterdammer wordt verdacht van bedreiging, het rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van gevaar op de openbare weg. Uit ademanalyse bleek dat de verdachte 395 ug/l blies. Dit is meer dan 4x de toegestane waarde voor beginnend bestuurders.

De zaak is overgedragen aan de recherche.
De politieauto is onbruikbaar en werd weggesleept.

Related Articles

Woning onder water na breuk ik waterleiding in dijk IJsseldijk-Noord Ouderkerk aan den IJssel

0
Ouderkerk aan den IJssel - Een woning is dinsdagmorgen rond 06.00 uur volgestroomd met water...

Melding schietpartij blijkt vals Hietkamp Rotterdam

0
Rotterdam - Politieagenten rukten maandagavond uit voor een melding van een schietpartij naar de Hietkamp...

Natte voetsporen leiden agenten naar gevluchte drugshandelaren na te water raken auto in Gouda.

0
Gouda - De politie heeft zondag 28 februari drie verdachten van drugshandel aangehouden, na het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg