maandag, maart 8, 2021

Aanhoudingen inbraak Van Ruysbroekstraat Den Haag dankzij alerte getuige

Den Haag – Een getuige belde zondagochtend 11 november omstreeks 2:15 uur de politie om een heterdaad inbraak aan de Van Ruysbroekstraat te melden. Agenten hielden in de omgeving twee Hagenaars, in de leeftijd van 20 en 21 jaar, als verdachten aan. De politie onderzoekt de zaak.

 

De getuige kon de politie een goed signalement geven van de twee, waardoor agenten hen snel aanhielden. In de nabije omgeving troffen agenten op straat een schroevendraaier en een taser aan. Deze zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.  Verder bleek uit onderzoek dat er kort voor de aanhouding in een woning aan de Van Ruysbroekstraat een poging inbraak plaatsvond. De eigenaar deed hiervan aangifte. Beide verdachten zitten vast en hun betrokkenheid bij de woninginbraak wordt onderzocht.

Woninginbraak – Alles op slot!
Inbrekers maken dankbaar gebruik van de gelegenheid die ze wordt geboden. Ze kiezen voor die woning waar ze met de minste moeite hun slag kunnen slaan. Draai uw deuren consequent op het nachtslot en haal de sleutels uit het slot. Zo maakt u het inbrekers al een stuk lastiger. Besef dat goede sloten alleen zin hebben als u ze ook daadwerkelijk goed gebruikt.

1-1-2 daar pak je boeven mee
Ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Kunt u bijvoorbeeld de daders omschrijven of de vluchtrichting van de auto of scooter vertellen, dan komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Let wel goed op uw eigen veiligheid! Meer tips vindt u op www.politie.nl.

Related Articles

Samenvatting persconferentie 8 maart 2021 : “We snakken naar meer vrijheid”

0
Op maandagavond 8 maart heeft het demissionaire kabinet opnieuw een persconferentie gegeven over de stand...

Man zwaargewond na val van dak Eriks-Akker Barendrecht

0
Barendrecht - Een man is maandagmiddag tijdens werkzaamheden op het dak van een woning aan...

Man gewond bij schietpartij Adrianastraat Rotterdam

0
Rotterdam - Een man heeft zichzelf maandagmiddag in het ziekenhuis gemeld nadat hij was beschoten...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,368FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg