donderdag, juni 24, 2021
17.6 C
Rotterdam
donderdag 24 juni 2021

Aanhoudingen inbraak Van Ruysbroekstraat Den Haag dankzij alerte getuige

Den Haag – Een getuige belde zondagochtend 11 november omstreeks 2:15 uur de politie om een heterdaad inbraak aan de Van Ruysbroekstraat te melden. Agenten hielden in de omgeving twee Hagenaars, in de leeftijd van 20 en 21 jaar, als verdachten aan. De politie onderzoekt de zaak.

 

De getuige kon de politie een goed signalement geven van de twee, waardoor agenten hen snel aanhielden. In de nabije omgeving troffen agenten op straat een schroevendraaier en een taser aan. Deze zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.  Verder bleek uit onderzoek dat er kort voor de aanhouding in een woning aan de Van Ruysbroekstraat een poging inbraak plaatsvond. De eigenaar deed hiervan aangifte. Beide verdachten zitten vast en hun betrokkenheid bij de woninginbraak wordt onderzocht.

Woninginbraak – Alles op slot!
Inbrekers maken dankbaar gebruik van de gelegenheid die ze wordt geboden. Ze kiezen voor die woning waar ze met de minste moeite hun slag kunnen slaan. Draai uw deuren consequent op het nachtslot en haal de sleutels uit het slot. Zo maakt u het inbrekers al een stuk lastiger. Besef dat goede sloten alleen zin hebben als u ze ook daadwerkelijk goed gebruikt.

1-1-2 daar pak je boeven mee
Ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Kunt u bijvoorbeeld de daders omschrijven of de vluchtrichting van de auto of scooter vertellen, dan komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Let wel goed op uw eigen veiligheid! Meer tips vindt u op www.politie.nl.

Related Articles

Zwaargewonde na steekpartij op volkstuinvereniging De Zandweg Kromme Zandweg Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij op de Kromme Zandweg in Rotterdam is woensdagavond een persoon...

Politie onderzoekt schietpartij Josephstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie doet onderzoek naar een mogelijke schietpartij in de Josephstraat in Rotterdam....

Vrouw met kind te water Fuykpark Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op de Dorpsstraat ter hoogte van het Vuykpark is woensdagmorgen...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Erasmus MC: oorzaak invloed op hersenen Covid op het spoor

Erasmus MC: oorzaak invloed op hersenen Covid op het spoor [...]

Naast de 'oude' Kuip komt er een nieuw stadscentrum

Naast de 'oude' Kuip komt er een nieuw stadscentrum [...]

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg [...]

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik [...]

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,991VolgersVolg