zondag, september 19, 2021
12.3 C
Rotterdam
zondag 19 september 2021

Politie druk met strijd tegen vuurwapens

Rotterdam – De politie zet de strijd tegen vuurwapenbezit onverminderd voort. Meldingen over vuurwapens worden altijd hoog opgenomen. Zo ook dit weekend. Wonder boven wonder vielen in deze gevallen geen gewonden.

Worsteling
Vrijdagavond tegen 21.00 uur, meldde een 47-jarige man dat hij in zijn woning aan de Korte Wantijkade in Dordrecht was bedreigd met een vuurwapen en dat er was geschoten. Agenten gingen er direct naartoe. In de buurt van de Groenezoom zagen ze in een auto, een man die aan het opgegeven signalement voldeed. Als er vuurwapens in het spel zijn, neemt de politie geen enkel risico. Dus benaderden de agenten de verdachte met de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV). De 51-jarige man uit Dordrecht werd aangehouden. Omdat de politie onderweg naar de melding de informatie ontving dat ook de melder zelf een vuurwapen bij zich zou hebben, benaderen ze ook hem met een BTGV. In de brandgang waar hij stond, vonden ze later een vuurwapen. De politie onderzoekt wat zich exact heeft afgespeeld in de woning. Vermoedelijk is tijdens een worsteling tussen de twee mannen een vuurwapen afgegaan. Er raakte niemand gewond.

Beledigen
Zaterdagnacht was de politie veel tijd en inzet kwijt aan wat later een nepvuurwapen bleek te zijn. Rond kwart over twee lieten getuigen weten dat er buiten bij een fastfoodrestaurant een man liep, die zijn vuurwapen aan iedereen liet zien. Toen de agenten arriveerden reed de man, met nog een andere man, in een auto. Ze hadden net hun eten besteld en wilden parkeren. Ook bij deze twee paste de politie de BTGV toe. Daarbij werd ook een waarschuwingsschot gelost. De mannen, 26 en 30 jaar oud, werden aangehouden. Een van vond het nodig de agenten daarbij op grove manier te beledigen. In de auto werd een airsoftwapen gevonden.

Levensgevaarlijk
Nepvuurwapens zijn in de meeste gevallen amper te onderscheiden van echte vuurwapens, zeker van een afstand. In Nederland zijn alle namaakvuurwapens verboden. Ook als ze groter of kleiner dan het echte wapen zijn of als ze een andere kleur hebben. De dreiging die er vanuit kan gaan is dus net zo hoog. Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. De politie behandelt een nepwapen op straat vaak als een echt wapen. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. Iedereen met een nepwapen is strafbaar.

Related Articles

Nederlander overlijdt op Belgisch festival; waarschuwing voor type XTC

0
België - In het Belgische Houthalen-Helchteren is op een festival een Nederland (54) komen te...

Automobilist raakt met bestelbus te water Nieuwdorperweg Reeuwijk

0
Reeuwijk - Op de Nieuwdorperweg in Reeuwijk is zaterdagmorgen rond 10.00 uur een bestelbus te...

Twee gewonden na ongeluk Aveling Hoogvliet

0
Hoogvliet - Op de Aveling in Hoogvliet zijn zaterdagmorgen twee personen gewond geraakt. Op de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Aantal positieve coronatests daalt; in Rotterdam 166

Aantal positieve coronatests daalt; in Rotterdam 166 [...]

Gerard Cox neemt na zestig jaar afscheid van het podium

Gerard Cox neemt na zestig jaar afscheid van het podium [...]

Extinction Rebellion voert actie bij H&M; pand onder de verf

Extinction Rebellion voert actie bij H&M; pand onder de verf [...]

Rotterdam gaat 39 wijkhubs bemannen

Rotterdam gaat 39 wijkhubs bemannen [...]

Woonstad maakt Spangen duurder

Woonstad maakt Spangen duurder [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg