Vuurwerkteam controleert op illegaal vuurwerk Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Uit onderzoek bleek het vermoeden te bestaan dat er bij een aantal adressen illegaal vuurwerk lag opgeslagen. Hierop besloten agenten van het Vuurwerkteam op dinsdag 13 november vijf adressen te bezoeken. In totaal nam de politie tijdens de actie ruim 100 kilo vuurwerk in beslag. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen vijf verdachten.

- Advertisement -

Een groep agenten controleerde in totaal vijf verdachte adressen in Loosduinen, Scheveningen en Segbroek. Bij het eerste adres was het al raak en troffen agenten 2 kilo  illegaal vuurwerk aan. De verdachte op een volgend adres had 81 kilo consumentenvuurwerk en 6 kg illegaal vuurwerk thuis opgeslagen. Bij een derde verdachte troffen agenten 12 kilo illegaal vuurwerk aan. Bij twee adressen trof de politie niets aan, echter worden zij wel als verdachte gehoord voor voorbereidingshandelingen. Dit, omdat het vermoeden bestaat dat zij wel illegaal vuurwerk hebben besteld.

Een speciale transporteur verpakte het in beslag genomen vuurwerk direct in antistatische zakken en speciale dozen en voerde het daarna het vuurwerk. De vijf verdachten worden gehoord en er zal nader onderzoek worden verricht door het Vuurwerkteam.

De politie zet alles op alles om op verdachte adressen langs te gaan, vuurwerk in beslag te nemen en proces-verbaal op te maken tegen de eigenaar ervan. De huisbezoeken gaan de laatste weken van dit jaar onverminderd door. Alles is erop gericht zo veel mogelijk illegaal vuurwerk in beslag te nemen. Nu, maar ook vorig jaar, coördineerde hoofdagent Marco een soortgelijke vuurwerkactie. “Twee ouders van minderjarige verdachten belden mij een aantal maanden later nog op om mij te bedanken. Zij vertelden mij dat hun minderjarige kinderen beiden goed inzicht hebben kregen in de materiële – en gezondheidsschade wat illegaal vuurwerk kan veroorzaken. Een van hen gaf hierover een presentatie op een school. En dat vind ik erg positief”, aldus Marco.

Vuurwerk

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuurwerk
Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling. Helaas vallen er ook elk jaar ernstig gewonden en soms zelfs doden te betreuren door vuurwerk. Vaak doordat niet iedereen verantwoordelijk omgaat met vuurwerk of doordat het (meestal zware) vuurwerk illegaal en daardoor onveilig is. Het zware knalvuurwerk veroorzaakt het meeste letsel en de meeste schade en overlast. De politie wil de online handel in illegaal vuurwerk terugdringen. Zodra de politie online handel in verboden vuurwerk tegenkomt, worden kopers en verkopers achterhaald en gaat de site op zwart. Meer informatie vindt u op www.politie.nl

Waarom is illegaal vuurwerk zo gevaarlijk?
Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar ‘weigeraars’ en ‘blindgangers’. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. De lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat u niet op tijd kunt wegkomen. Vaak ook is illegaal vuurwerk te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden.

Hoe meldt u illegaal vuurwerk?
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Criminelen verdienen grof geld met de handel in levensgevaarlijk illegaal vuurwerk. Politie en Openbaar Ministerie spannen zich om al deze redenen onverminderd in om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Dat kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Actievoerders blokkeren ingang Tweede Kamer en verstoren debat

Den Haag - De Politie heeft meerdere demonstranten in en voor de Tweede Kamer in Den Haag verwijderd....

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...