woensdag, februari 24, 2021

Drie bekende inbrekers aangehouden poging inbraak dokterspraktijk Rembrandtsingel Capelle

Capelle aan den IJssel – In de nacht van zondag op maandag zijn drie 19-jarige mannen uit Capelle en Rotterdam aangehouden op verdenking van (poging) inbraak bij een dokterspraktijk.

Het is rond 01:00 uur ’s nachts als een bewoonster hoort dat er meerdere malen bij haar woning wordt aangebeld. Als ze uit het raam kijkt ziet ze hoe een jonge man met een capuchon over het hoofd terug richting de woning komt gelopen en in zijn handen een grote stoeptegel draagt. Bang voor dat er geprobeerd zal gaan worden om in te breken jaagt de meldster de jonge man weg en belt 112.

Heterdaad
Als agenten zowel met de bike als met de auto op zoek gaan ziet een agent die op de bike surveilleert iemand rennen die aan het signalement voldoet. Vanaf de Rembrandtsingel rent hij richting een tweetal andere personen. Op datzelfde moment krijgen de agenten nog een melding van de meldkamer. Een heterdaad inbraak bij een huisartsenpraktijk aan de Rembrandtsingel. Toeval…?

Met de vermoedelijke inbraak poging van zojuist en de heterdaadsituatie van nu weet de biker agent de rennende 19-jarige Capellenaar staande te houden voordat hij, net als de andere twee, uit het zicht verdwijnt. Hij blijkt een voor de agent zeer bekende inbreker te zijn. De twee andere mannen worden nog geen minuut later staande gehouden door agenten. Ook zij blijken geen onbekenden van de politie te zijn en staan te boek als bekende Capelse inbrekers.

Onderzoek
Onderzoek bij de huisartsenpraktijk wijst uit dat er een stoeptegel door de voordeur van de praktijk was gegooid. De drie 19-jarige mannen worden daarop aangehouden op verdenking van poging inbraak. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. De recherche van het district Rijnmond-Oost onderzoekt de zaak. Er is al met getuigen gesproken. Maar heeft u ook iets gezien maar nog niet met de politie gesproken, bel dan met 0900-8844.

Related Articles

Brand in wasruimte zorgflat Sinclair Lewisplaats Rotterdam

0
Rotterdam - In een ouderenflat aan de Sinclair Lewisplaats heeft woensdagmiddag korte tijd brand gewoed...

Kindje zwaargewond na aanrijding met auto N474 Krimpenerbosweg Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen aan den IJssel - Een kindje op een fiets is woensdagmiddag op de Krimpenerbosweg...

Vuurwerkbom vernield deur van woning Vuurplaat Rotterdam

0
Rotterdam - Op de galerij van woningen aan de Vuurplaat is woensdag vroeg in de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg