Drie bekende inbrekers aangehouden poging inbraak dokterspraktijk Rembrandtsingel Capelle

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – In de nacht van zondag op maandag zijn drie 19-jarige mannen uit Capelle en Rotterdam aangehouden op verdenking van (poging) inbraak bij een dokterspraktijk.

Het is rond 01:00 uur ’s nachts als een bewoonster hoort dat er meerdere malen bij haar woning wordt aangebeld. Als ze uit het raam kijkt ziet ze hoe een jonge man met een capuchon over het hoofd terug richting de woning komt gelopen en in zijn handen een grote stoeptegel draagt. Bang voor dat er geprobeerd zal gaan worden om in te breken jaagt de meldster de jonge man weg en belt 112.

- Advertisement -

Heterdaad
Als agenten zowel met de bike als met de auto op zoek gaan ziet een agent die op de bike surveilleert iemand rennen die aan het signalement voldoet. Vanaf de Rembrandtsingel rent hij richting een tweetal andere personen. Op datzelfde moment krijgen de agenten nog een melding van de meldkamer. Een heterdaad inbraak bij een huisartsenpraktijk aan de Rembrandtsingel. Toeval…?

Met de vermoedelijke inbraak poging van zojuist en de heterdaadsituatie van nu weet de biker agent de rennende 19-jarige Capellenaar staande te houden voordat hij, net als de andere twee, uit het zicht verdwijnt. Hij blijkt een voor de agent zeer bekende inbreker te zijn. De twee andere mannen worden nog geen minuut later staande gehouden door agenten. Ook zij blijken geen onbekenden van de politie te zijn en staan te boek als bekende Capelse inbrekers.

Onderzoek
Onderzoek bij de huisartsenpraktijk wijst uit dat er een stoeptegel door de voordeur van de praktijk was gegooid. De drie 19-jarige mannen worden daarop aangehouden op verdenking van poging inbraak. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. De recherche van het district Rijnmond-Oost onderzoekt de zaak. Er is al met getuigen gesproken. Maar heeft u ook iets gezien maar nog niet met de politie gesproken, bel dan met 0900-8844.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Onverzekerde bestuurster rijdt achterop andere auto Hobo Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hobo in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen rond 08.20 uur...

Persoon overleden na auto te water Groenedijk Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend 10 april is rond 9.45 uur een auto aangetroffen in de Hollandsche...