woensdag, juni 23, 2021
15.8 C
Rotterdam
woensdag 23 juni 2021

Drie bekende inbrekers aangehouden poging inbraak dokterspraktijk Rembrandtsingel Capelle

Capelle aan den IJssel – In de nacht van zondag op maandag zijn drie 19-jarige mannen uit Capelle en Rotterdam aangehouden op verdenking van (poging) inbraak bij een dokterspraktijk.

Het is rond 01:00 uur ’s nachts als een bewoonster hoort dat er meerdere malen bij haar woning wordt aangebeld. Als ze uit het raam kijkt ziet ze hoe een jonge man met een capuchon over het hoofd terug richting de woning komt gelopen en in zijn handen een grote stoeptegel draagt. Bang voor dat er geprobeerd zal gaan worden om in te breken jaagt de meldster de jonge man weg en belt 112.

Heterdaad
Als agenten zowel met de bike als met de auto op zoek gaan ziet een agent die op de bike surveilleert iemand rennen die aan het signalement voldoet. Vanaf de Rembrandtsingel rent hij richting een tweetal andere personen. Op datzelfde moment krijgen de agenten nog een melding van de meldkamer. Een heterdaad inbraak bij een huisartsenpraktijk aan de Rembrandtsingel. Toeval…?

Met de vermoedelijke inbraak poging van zojuist en de heterdaadsituatie van nu weet de biker agent de rennende 19-jarige Capellenaar staande te houden voordat hij, net als de andere twee, uit het zicht verdwijnt. Hij blijkt een voor de agent zeer bekende inbreker te zijn. De twee andere mannen worden nog geen minuut later staande gehouden door agenten. Ook zij blijken geen onbekenden van de politie te zijn en staan te boek als bekende Capelse inbrekers.

Onderzoek
Onderzoek bij de huisartsenpraktijk wijst uit dat er een stoeptegel door de voordeur van de praktijk was gegooid. De drie 19-jarige mannen worden daarop aangehouden op verdenking van poging inbraak. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. De recherche van het district Rijnmond-Oost onderzoekt de zaak. Er is al met getuigen gesproken. Maar heeft u ook iets gezien maar nog niet met de politie gesproken, bel dan met 0900-8844.

Related Articles

Zwaargewonde na steekpartij op volkstuinvereniging De Zandweg Kromme Zandweg Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij op de Kromme Zandweg in Rotterdam is woensdagavond een persoon...

Politie onderzoekt schietpartij Josephstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie doet onderzoek naar een mogelijke schietpartij in de Josephstraat in Rotterdam....

Vrouw met kind te water Fuykpark Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op de Dorpsstraat ter hoogte van het Vuykpark is woensdagmorgen...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg [...]

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik [...]

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg [...]

Deltavariant maakt opmars in Rotterdam: 20 procent

Deltavariant maakt opmars in Rotterdam: 20 procent [...]

Parlement grijpt opnieuw hard in: enquête naar fraudeaanpak

Parlement grijpt opnieuw hard in: enquête naar fraudeaanpak [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,989VolgersVolg