zondag, juni 20, 2021
17.5 C
Rotterdam
zondag 20 juni 2021

Jongeren keren zich tegen agenten na afloop feestje Driekamp Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – Een 17+ feest met het thema ‘Apres ski’ schrijft de website van de club. Wat begon als een gezellig feestje is helaas ontaard in een heftige confrontatie tussen jongeren en de politie. Die heeft uiteindelijk door gebruik te maken van de wapenstok de jongeren uiteen weten te drijven.

Rond 02:00 uur reed een agent langs de locatie na signalen dat het bij het feestje helemaal fout zou gaan. Jongeren van de club en externe bezoekers zouden hommeles met elkaar hebben gekregen tijdens de uitloop. Ter plaatse zorgde een groep van zo’n 50 tot 60 jongeren voor aanzienlijke overlast voor de woonomgeving. Nadat door de agent ter plaatse meermaals was gevorderd de locatie te verlaten en naar huis te gaan, ontaarde dit op enig moment in een aanhouding.

De agent moest uiteindelijk collega’s vragen hem te komen assisteren, omdat diverse jongeren hem, en later ook toegesnelde agenten, belaagde, beledigde en bekogelde met glazen flesjes. Het glas spatte letterljk tussen de voeten van agenten kapot. Ondanks meerdere vorderingen weigerde de groep naar huis te gaan en keerden zich tegen de agenten. Ook zij moesten op hun beurt weer om extra politie-eenheden vragen.

Zeker 16 agenten en een surveillancehond moesten vervolgens ter plaatse komen om te helpen de openbare orde te herstellen. Agenten hebben daarop geweld moeten gebruiken tegen verschillende jongeren die weigerden te luisteren naar de vordering om weg te gaan.

Een 19-jarige jongen uit Krimpen werd aangehouden voor baldadigheid. Een 23-jarige jongen uit Dordrecht werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Nadat agenten de groep uiteen wisten te drijven keerde de rust terug.

Tekst en foto : Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland.

Related Articles

Schietpartij op de ‘s-Gravendijkwal in Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is vrijdagavond gewond geraakt na een schietpartij in een avondwinkel aan...

Brandweer rukt uit voor broei in hooibalen Bernisse Spuidijk Simonshaven

0
De brandweer is vanavond iets voor half 8 opgeroepen voor een melding brandgerucht aan de...

Man overvalt Kiosk met mes Blaak Rotterdam

0
Rotterdam - Een man heeft zaterdag een stationskiosk aan de Blaak in Rotterdam overvallen. De...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Mulder: 'Er zit veel wijsheid bij de Feyenoord-supporters'

Mulder: 'Er zit veel wijsheid bij de Feyenoord-supporters' [...]

'Dit nieuwe Feyenoord-stadionplan breekt de familie af'

'Dit nieuwe Feyenoord-stadionplan breekt de familie af' [...]

Artsen van Maasstad geven vaccininfo op Afrikaandermarkt

Artsen van Maasstad geven vaccininfo op Afrikaandermarkt [...]

Politie zoekt getuigen ontvoering in Barendrecht en op Zuid

Politie zoekt getuigen ontvoering in Barendrecht en op Zuid [...]

Verkeersactie in Ommoord; politie schrijft 81 bekeuringen

Verkeersactie in Ommoord; politie schrijft 81 bekeuringen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,983VolgersVolg