Winkelier overmeestert 17-jarige overvaller in Vlaardingen

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – Een getuige aarzelde zaterdagavond 1 december geen moment toen hij onbedoeld betrokken raakte bij een overval op een winkel aan de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen. Hij sloeg het vuurwapen uit de handen van de 17-jarige overvaller en samen met de winkelier overmeesterden zij beiden de nog jonge overvaller.

Twee verdachten kwamen gewapend en al rond 20.45 uur de winkel binnen en wilden een overval plegen. Een aanwezige getuige bedacht zich geen moment en sloeg direct het vuurwapen uit de hand bij een van de overvallers. Het wapen vloog door de lucht en kwam terecht op de grond. Dat was nog niet alles, de getuige zette samen met de eigenaar de verdachte klem in afwachting van de inmiddels gewaarschuwde politie. Agenten die snel ter plaatse waren, konden zo direct de 17-jarige jongen uit Vlaardingen aanhouden. De politie zoekt nog de tweede verdachte die na het tumult de winkel uit rende. De man vluchtte in de richting van de nabij gelegen viswinkel.

- Advertisement -

Eerdere overval verijdeld
Vorig weekend overmeesterde een 33-jarige winkelier eveneens in Vlaardingen ook al een 17-jarige verdachte die met een nog voortvluchtige verdachte de Poolse winkel wilde overvallen. De jongen zit nog vast.

RAAK-principe
Slachtoffers en of getuigen die weerstand bieden bij een overval lopen volgens de politie een groot risico op letsel. Handelen volgens het RAAK-principe is verstandig advies en kan onnodig letsel voorkomen. Om letsel bij slachtoffers en omstanders te voorkómen adviseert de politie om bij overvallen volgens het RAAK-principe te handelen en niet zelf handelend op te treden.

RAAK staat voor:

•           Rustig blijven

•           Accepteer de situatie;

•           Afgeven van geld of goed;

•           Kijken hoe de dader er uitziet.

De eerste drie elementen van dit advies zijn erop gericht om de overvallers ervan te weerhouden tegen slachtoffers of omstanders geweld te gebruiken. Het laatste is primair bedoeld voor de opsporing van de daders. De politie adviseert slachtoffers van andere overvallen, zoals woningovervallen, overigens ook om volgens het RAAK-principe te handelen. Meer informatie: https://www.politie.nl/themas/overval.html.

Getuige geweest, bel de politie
Getuigen die informatie hebben kunnen dit doorgeven via het nummer 0900-8844 of via onderstaand tipformulier.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Steekpartij aan de Johannes Muldersstraat in Vlaardingen

Zaterdagavond rond zes uur werd een steekpartij gemeld aan de Johannes Muldersstraat in Vlaardingen. Daar hadden twee mannen...

Rotterdammer (15) en Krimpenaar (16) in Vlaardingen opgepakt voor nieuwe poging aanslag woning loodgieter

Vlaardingen - Nog steeds is er verscherpt toezicht in Vlaardingen en daarom controleerden agenten in de nacht van...

Drie gewonden na explosie in woning Wilhelminastraat Vlaardingen, drie gewonden naar het ziekenhuis

Vlaardingen - Een explosie bij een huis op de hoek van de Wilhelminastraat en de Willem Beukelzoonstraat in...