woensdag, oktober 20, 2021
17.1 C
Rotterdam
woensdag 20 oktober 2021

Ondermijningsactie levert vuurwapen, drugs, geld en drie aanhoudingen op Vlambloem Rotterdam Ommoord

Rotterdam – Klachten van overlast, vermoedens van crimineel gedrag en onveiligheidsgevoelens op bedrijventerrein de Vlambloem in Ommoord bereikten ons de afgelopen maanden wel vaker. Tijd voor actie. Drie aanhoudingen, hennep, een vuurwapen en 13.000 euro waren het resultaat.

Misdaad mag niet lonen. Daarom traden de Belastingdienst, Stedin, Politie en verschillende afdelingen van de gemeente Rotterdam afgelopen donderdag samen op tijdens een integrale ondermijningsactie. Tien panden kregen een bezoek. In een pand lagen goederen om een hennepkwekerij op kunnen starten en is er een vuurwapen gevonden. En in een ander pand lagen goederen die gebruikt kunnen worden voor productie van harddrugs. Er lag een aanzienlijke hoeveelheid soorten ponypacks, cafeïne poeder (versnijdingsmiddel), geldtelmachines, weegschaaltjes, gripzakjes, mixers en handpersen. Ook vond het team in het pand een hoeveelheid softdrugs en 13.000 euro cash. Alle drugs en drugsgoederen zijn in beslag genomen en de zaak wordt verder onderzocht. Er zijn drie mannen aangehouden. Twee uit Rotterdam, van 46 en 62 jaar, en eentje van 37 jaar uit Capelle ad IJssel. Zij moeten zich op een later moment verantwoorden bij de rechter.

Ziet u iets verdachts?
Er was al langer aandacht voor het bedrijventerrein op de Vlambloem in Rotterdam. In de afgelopen periode zijn er diverse interventies geweest in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit. Ondermijnende criminaliteit kunnen en willen wij niet accepteren in deze maatschappij. Klachten nemen wij serieus en bij (vermoedens van) overlast/criminaliteit verzoeken wij u dit te melden. Dit kan onder andere via het algemene politienummer 0900-8844, bij de wijkagent en via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Ondermijning
Ondermijnende criminaliteit, wat is dat nou eigenlijk? De exacte definitie is moeilijk in een zin samen te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Het is een maatschappelijk probleem. Praktijkvoorbeelden zijn er te over: De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie, maar ook overlastgevende hangjongeren op een pleintje die ervoor zorgen dat omwonenden geen aangifte durven te doen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal.

Related Articles

Beroving was aanleiding voor dodelijke schietpartij Schiltmanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De 20-jarige Rotterdammer die op maandag 11 oktober werd doodgescohten in de wijk...

Dit is de mooiste raamdecoratie voor je slaapkamer

0
In de zoektocht naar nieuwe decoratie voor de slaapkamer zul je ontdekken dat je heel...

Veel hulpdiensten naar ongeluk Burgemeester Schalijlaan Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Een automobilist is dinsdagmiddag uit de bocht gevlogen op de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen [...]

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam [...]

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving [...]

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen [...]

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg