Inzamelactie voor mishandelde agent Leiden

Date:

Deel bericht:

Collega’s van de mishandelde agent Damien, die tijdens nieuwjaarsnacht werd mishandeld, zijn op facebook een inzamelactie gestart. Hiermee willen ze de agent een kerstpakket geven als blijk van steun.

Damien Kok was op nieuwjaarsnacht als agent in Leiden aan het werk. Toen hij bij een melding van een vechtpartij ter plaatse was gekomen, keerde een betrokkene zich tegen de politie. Bij een trap tegen het been liep agent Damien meerdere botbreuken op. In het ziekenhuis werd voorkomen dat hij zijn voet geamputeerd hoefde te worden en een lange periode van revalidatie volgde.

- Advertisement -

Afgelopen vrijdag stond de 19-jarige Engelsman Ali H. voor de rechter. In de rechtbank liet Damien horen wat voor verstrekkende gevolgen het incident voor hem en zijn gezin heeft. Hij heeft een trauma opgelopen, is zijn huis kwijt, een van zijn kinderen loopt bij een psycholoog en hoogstwaarschijnlijk kan hij niet meer de straat op als agent. Ondanks dat Damien zeker is dat Ali H. de dader is die hem dit leed heeft aangedaan, ontkende de verdachte alle beschuldigingen.

We zijn allemaal gepakt door het verhaal van Damien. Nu kunnen we iets voor hem betekenen.

Er werd gehoopt vijfduizend euro op te halen met de actie. Ondertussen staat de teller al op ruim elfduizend euro. De inzamelactie duurt nog twee dagen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Ontploffing bij beddenwinkel in Leiden, politie doet getuigenoproep

Leiden - Bij een beddenwinkel aan de Brandt Buyskade is in de nacht van maandag op dinsdag 21...

Ex-partner aangehouden in onderzoek naar overlijden 30-jarige vrouw uit Leiden

Leiden - In het onderzoek naar het overlijden van een 30-jarige vrouw uit Leiden is woensdag 7 februari...

Politie onderzoekt overlijden 30-jarige vrouw in Leiden

Leiden - De politie is een onderzoek gestart naar een verdacht overlijden van een 30-jarige vrouw in Leiden. Dit...

Dode bij woningbrand in Leiden

Leiden - Maandagavond 29 januari is in Leiden een dodelijk slachtoffer te betreuren na een brand in een...