donderdag, september 23, 2021
18.1 C
Rotterdam
donderdag 23 september 2021

Themazitting in Den Haag omtrent sextortion

Den Haag – Betaal of anders gaan je naaktfoto’s online. Deze vorm van chantage wordt sextortion genoemd. Een aantal sextortion-zaken is vandaag behandeld door de rechtbank van Den Haag in een themazitting.

Seksueel getinte chat
Zo is er het verhaal van een jonge vrouw die wordt beschuldigd van afdreiging (chantage) van twee mannen. Zij verleidde via een fake profiel van een ander meisje beide mannen tot een seksueel getinte chat waarbij ook foto’s en filmpjes werden uitgewisseld. Onder dreiging dit materiaal online te zetten, heeft zij de slachtoffers geld laten betalen. Sextortion dus.

Betalen
Verder staat een sextortion zaak op de rol waarbij het spel Second Life en SM-achtige activiteiten centraal stonden. Het slachtoffer moest betalen om te voorkomen dat de link naar een door de verdachte aangemaakte website met pikante foto’s van hem aan familie, vrienden en collega’s zou worden gezonden.

Geraffineerde verleiding
Het gebeurt dus nog steeds dat mensen naaktfoto’s van zichzelf delen via sociale media, onder druk of door een zeer geraffineerde verleiding. Europol startte vorig jaar al de campagne ‘Say No!’ om met name jongeren te waarschuwen tegen deze vorm van chantage. Maar blijvende aandacht voor sextortion blijft helaas nodig. Verstuur dus niet zo maar seksueel getinte foto’s naar anderen, maar sla ze ook niet (online) op. Alle online opgeslagen informatie kan door hackers worden buitgemaakt en kan dus in verkeerde handen vallen.

Related Articles

Automobilist overleden na ongeval Venneperweg Nieuw Vennep

0
Nieuw Vennep - Een 49-jarige man uit het Zuid-Hollandse Leimuiden is afgelopen nacht door een...

Traumahelikopter ingezet voor allergische reactie Platteweg Reeuwijk

0
Reeuwijk - Een man is donderdagmorgen onwel geraakt nadat hij mogelijk is gestoken door een...

Rijkswaterstaat organiseert “De maand van het Terbregseplein”

0
Het Terbregseplein is een van de drukste verkeersaders van Nederland. Over dit bestaande knooppunt komt...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Rotterdam investeert 13,2 miljoen euro in onderwijs 

Rotterdam investeert 13,2 miljoen euro in onderwijs  [...]

Zoon van overleden Ambulancewens-oprichter zet werk door

Zoon van overleden Ambulancewens-oprichter zet werk door [...]

Scooterrijder ernstig gewond na ongeluk in IJsselmonde

Scooterrijder ernstig gewond na ongeluk in IJsselmonde [...]

SP: 'Rotterdam heeft falend bijstandsbeleid'

SP: 'Rotterdam heeft falend bijstandsbeleid' [...]

Woonbron en Vestia maken IJsselmonde duurder

Woonbron en Vestia maken IJsselmonde duurder [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,065VolgersVolg