zaterdag, juni 19, 2021
17.2 C
Rotterdam
zaterdag 19 juni 2021

Themazitting in Den Haag omtrent sextortion

Den Haag – Betaal of anders gaan je naaktfoto’s online. Deze vorm van chantage wordt sextortion genoemd. Een aantal sextortion-zaken is vandaag behandeld door de rechtbank van Den Haag in een themazitting.

Seksueel getinte chat
Zo is er het verhaal van een jonge vrouw die wordt beschuldigd van afdreiging (chantage) van twee mannen. Zij verleidde via een fake profiel van een ander meisje beide mannen tot een seksueel getinte chat waarbij ook foto’s en filmpjes werden uitgewisseld. Onder dreiging dit materiaal online te zetten, heeft zij de slachtoffers geld laten betalen. Sextortion dus.

Betalen
Verder staat een sextortion zaak op de rol waarbij het spel Second Life en SM-achtige activiteiten centraal stonden. Het slachtoffer moest betalen om te voorkomen dat de link naar een door de verdachte aangemaakte website met pikante foto’s van hem aan familie, vrienden en collega’s zou worden gezonden.

Geraffineerde verleiding
Het gebeurt dus nog steeds dat mensen naaktfoto’s van zichzelf delen via sociale media, onder druk of door een zeer geraffineerde verleiding. Europol startte vorig jaar al de campagne ‘Say No!’ om met name jongeren te waarschuwen tegen deze vorm van chantage. Maar blijvende aandacht voor sextortion blijft helaas nodig. Verstuur dus niet zo maar seksueel getinte foto’s naar anderen, maar sla ze ook niet (online) op. Alle online opgeslagen informatie kan door hackers worden buitgemaakt en kan dus in verkeerde handen vallen.

Related Articles

81 bekeuringen tijdens verkeerscontroles in Rotterdam Ommoord

0
Rotterdam - Bij een grootschalige verkeersactie in Rotterdam Ommoord heeft de politie 81 bekeuringen uitgeschreven...

Twee gewonden na botsing met boom Duikersloot Pijnacker

0
Pijnacker - Bij een éénzijdig ongeval op de Duikersloot in Pijnacker zijn vrijdagavond laat twee...

Terrassen open: slotenmakers in Rotterdam zien toename inbraken

0
De terrassen zijn weer open en dat is voor de meeste mensen goed nieuws. Sterker...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Werkzaamheden aan rijkswegen A12 en A15

Werkzaamheden aan rijkswegen A12 en A15 [...]

Horecaondernemer Herman Hell blij: 'mogen meer dan gedacht'

Horecaondernemer Herman Hell blij: 'mogen meer dan gedacht' [...]

Winkels: hele binnenstad profiteert van horeca

Winkels: hele binnenstad profiteert van horeca [...]

Erasmusbrug weer bereikbaar na korte storing

Erasmusbrug weer bereikbaar na korte storing [...]

Brand op zevende etage van zorgcomplex op Zuid

Brand op zevende etage van zorgcomplex op Zuid [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,980VolgersVolg