Tientallen bekeuringen voor fietsers zonder verlichting Krimpen en Capelle

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel / Krimpen aan den IJssel – Het lijkt bijna een onmogelijke taak te zijn geworden. Jongeren, maar evengoed ook (jong)volwassenen die als een zwarte kat in de nacht over de weg schieten op weg naar school of het werk. Hoe breng je deze groep aan het verstand dat het levensgevaarlijk is om niet op te vallen in het verkeer?

Daarom hebben agenten van ons team afgelopen dinsdag samen met Handhaving Capelle aan den IJssel op de Shönberglaan in Capelle een gerichte controle uitgevoerd. Ouders van kinderen onder de 14 jaar en waarbij de verlichting niet in orde was krijgen alleen een brief van de burgemeester thuis met het verzoek dit in orde te maken. Jongeren tussen de 14-16 jaar oud kunnen binnenkort een bekeuring van € 27.50 op de mat verwachten. Dit betreft een gehalveerd tarief. Voor jongeren vanaf 16 jaar, maar evengoed ook volwassenen, zal er binnenkort een bekeuring van € 55,00 op de mat vallen. Er werden in slechts een uur tijd 24 bekeuringen opgemaakt. En om iedereen ondanks de sanctie toch weer een stuk veiliger op weg te sturen kregen zij vanuit Veilig Verkeer Nederland een wit en rood lampje voor op de fiets uitgedeeld.

- Advertisement -

Krimpen aan den IJssel – Vanochtend vroeg werd ook in Krimpen gecontroleerd aan de Weth. Hoogendijk-Tunnel onder de C.G. Roosweg. Samen met handhavers en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland werden 38 fietsers waarbij de verlichting niet in orde was staande gehouden. De controle werd ook dit keer weer bijgewoond door de Krimpense burgemeester Martijn Vroom en de wethouders John Janson en Anthon Timm.

Ouders

De politie doet een dringend beroep op ouders om zorg te dragen voor juiste en werkende verlichting op de fiets van uw kind. Investeer in goed licht dan investeert u in veiligheid en een stuk minder kans op verdriet.

Komende tijd blijven wij actief controleren op verschillende locaties in ons district. Fixen dus dat licht als het nog niet in orde is!

Foto’s en tekst : Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand in zwembad Van Ostadelaan in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Vrijdagavond 24 november heeft er een brand gewoed in Zwembad De Lansingh aan...

Politie onderzoekt poging woningoverval Pallieterburg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Donderdagavond 23 november hebben drie mannen geprobeerd een woning aan de Pallieterburg in...

Uitslaande brand in bijgebouw naast bungalow Jacob Jordaenstraat Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Achter een woning aan de Jacob Jordaenstraat in Krimpen aan den IJssel heeft...

Motorrijder raakt zwaargewond bij eenzijdig ongeval Abraham van Rijckevorselweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend is een motorrijder zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Abraham...