Onderzoek naar bijtende stof in bus

Date:

Deel bericht:

Leiden – De districtsrecherche in Leiden doet onderzoek naar de herkomst van een bijtende stof die maandagochtend 10 december werd aangetroffen in lijnbus 57 van Leiden naar Nieuw-Vennep. Een 23-jarige man uit Delft liep brandwonden op nadat hij in de bus op een bank ging zitten waarop een nog onbekende stof lag.

Snel nadat de man maandagmorgen rond 07.30 uur plaatsnam in de bus, voelde hij een branderig gevoel. De man heeft in Sassenheim de bus verlaten en ging per taxi naar het nabijgelegen ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat hij in aanraking moest zijn gekomen met een bijtende stof. De bus was inmiddels ontruimd. Om vast te kunnen stellen om wat voor stof het ging, werd de bank uit de bus verwijderd.

- Advertisement -

Later in de ochtend werd de politie betrokken bij het incident. De districtsrecherche doet onderzoek naar de herkomst van de stof en houdt daarbij rekening met alle mogelijke scenario’s. Er staat allerminst vast dat er sprake is van opzet, ook mogelijk is bijvoorbeeld dat de stof per ongeluk op de bank is gekomen.


Getuigen

In verband met het onderzoek komt de recherche graag in contact met mensen die maandagmorgen 10 december omstreeks 07.30 uur in bus 57 (van 7.21 uur) zaten die vanuit Leiden onderweg was naar Nieuw-Vennep. Was u in de bus aanwezig en heeft u iets gezien dat mogelijk met dit incident te maken zou kunnen hebben, neem dan contact op met de recherche in Leiden via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...