Meld overlast van vuurwerk! Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Nog maar een paar weken en dan is het weer Oud en Nieuw. Ook dit jaar wil de gemeente Capelle aan den IJssel, samen met de politie, brandweer en ambulancediensten de overlast van vuurwerk tegengaan. We willen slachtoffers voorkomen, schade beperken en zo Capelle ook in de donkere dagen leefbaar houden.

Daarom hebben we maatregelen genomen om schade en overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Ook u kunt hierbij helpen!

- Advertisement -

Gepostet von 112 Capelle aan den IJssel am Mittwoch, 12. Dezember 2018

Meld gevaarlijk vuurwerk!

Het afsteken van (zwaar explosief) vuurwerk is erg gevaarlijk. Zowel voor degene die vuurwerk afsteekt, als voor zijn of haar omgeving. Bovendien worden in de buitenruimte beschadigingen veroorzaakt, die kostbaar zijn om te herstellen.

Meld vuurwerkoverlast via het e-mailadres:

vuurwerkoverlast@capelleaandenijssel.nl.

Bij vermoedens van bijvoorbeeld opslag van illegaal vuurwerk verzoeken wij u dit ook te melden via dit e-mailadres. Ziet u dat er vernielingen worden aangericht met vuurwerk en zijn de daders nog in de buurt, dan verzoeken wij u het telefoonnummer 010 – 284 81 11 te bellen.

Brief

Alle ouders van kinderen tussen de 10 en 18 jaar ontvangen een brief van de burgemeester met vuurwerkspelregels. In deze brief wijzen we ook op de gevaren en risico’s van het afsteken van illegaal vuurwerk. Hiermee gebeuren jaarlijks helaas nog veel ongelukken. Daarom is het belangrijk om in huis en op straat extra alert te zijn.

Containerbranden

Om containerbranden te voorkomen worden alle huisvuilcontainers in de gemeente op zaterdag 29 en maandag 31 december nog een keer geleegd. Wilt u als de containers geleegd zijn, uw afval apart zetten en dit pas 1 januari weer in de bakken gooien?

Wanneer afsteken?

Vuurwerk mag uitsluitend worden afgestoken op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk verboden. Daarnaast zijn er locaties waar het altijd verboden is om vuurwerk af te steken. Denk aan terreinen van ziekenhuizen, bejaarden- en verpleegtehuizen, kinderdagverblijven, kinderboerderijen en tankstations.

Steekt u wel vuurwerk af wanneer dit niet mag? Politie en Handhaving treden streng op tegen vuurwerkoverlast. Daders kunnen een boete of taakstraf tegemoet zien. Steekt u illegaal vuurwerk af of handelt u hierin? Dan loopt u het risico op erg hoge boetes, een strafblad en zelfs celstraf.

Opruimen: een kleine moeite

Oud en Nieuw betekent vooral feest. Aftellen met een glas champagne, proosten en dan snel naar buiten om van het vuurwerk te genieten. Helaas is nieuwjaarsdag iets minder mooi om naar te kijken. Vaak zijn straten bezaaid met rode snippers, pijlen, verpakkingen en andere vuurwerkresten. Dit is natuurlijk niet te voorkomen, maar opruimen de volgende dag kan wel.

Begin het nieuwe jaar daarom met een schone straat. Pak de bezem en ruim het vuurwerkafval samen met uw buren op. U voorkomt zo dat kleine kinderen met gevaarlijk vuurwerk gaan spelen en dat vuurwerkresten nog maanden op straat zwerven. Samen werken we zo aan een veilige jaarwisseling met minder ongelukken. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Tekst : gemeente Capelle aan den IJssel

- Advertisement -

Gerelateerd