Burgemeester W. van Waningpenning voor mevrouw drs. J.F. Nauta van streekmuseum Krimpenerwaard

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Op vrijdag 14 december heeft loco-burgemeester Kirsten Jaarsma een Burgemeester W. van Waningpenning uitgereikt mevrouw drs. J.F. Nauta. Als blijk van waardering en erkentelijkheid voor bijzondere verdiensten voor de gemeenschap van Krimpen aan den IJssel heeft mevrouw Nauta deze onderscheiding ontvangen. Mevrouw Nauta was 24 jaar directeur van het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard. In deze periode heeft zij het streekmuseum opgebouwd tot een museum wat bekend staat in de gemeente Krimpen aan den IJssel, gemeente Krimpenerwaard en in de regio.

Mevrouw Nauta heeft met volle energie zowel de dagelijkse leiding van het museum uitgevoerd als zich ingezet voor tal van regionale netwerken. Voorbeelden hiervan zijn onder anderen het educatief project ‘Reisgids door de Krimpenerwaard’, de tentoonstelling ‘Eenheid en Verscheidenheid’ en de gezamenlijke promotiecampagne ‘Museactie’ van vier musea in de regio. Haar grote inzet en verantwoordelijkheidsgevoel bleek ook bij de overdracht naar het nieuwe, huidige college waar zij via een brief aandacht vroeg voor het thema ‘Samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard op het gebied van erfgoed, cultuurhistorie en cultuurtoerisme van de gehele Krimpenerwaard’.

- Advertisement -

 

Foto : John Wijntjes

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Melding vuurwapen zorgt voor grootschalige inzet politie in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Donderdagavond 21 maart rond 21.25 uur kleurde een groot gedeelte van Krimpen aan...

Bestuurster slaat op de vlucht bij verkeerscontrole in Rotterdam, agent gewond geraakt

Rotterdam - Woensdagochtend 13 maart is een automobiliste aangehouden na een achtervolging. Deze zou zijn gestart in Rotterdam...

Meerdere woningen aan Hoflaan in Krimpen aan den IJssel zonder stroom

Krimpen aan den IJssel - Maandagavond 11 maart zijn meerdere woningen aan de Hoflaan zonder stroom komen te...

Woningen ontruimd door lekkende LPG tank van camper Leeuwerikstraat Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Zaterdagavond 27 januari rond 20.00 uur zijn op de Leeuwerikstraat in Krimpen aan...