dinsdag, oktober 19, 2021
17.1 C
Rotterdam
dinsdag 19 oktober 2021

Buurtpreventieteams Rijswijk winnen Couleur Bokaal 2018

Rijswijk – De vier buurtpreventieteams en de beheerders van de Rijswijkse buurt-WhatsAppgroepen werden door de gemeente en politie maandagavond 17 december aan bureau Rijswijk uitgebreid in het zonnetje gezet. Het was voor de buurtpreventen dé verrassing van de avond dat zij de Couleur Bokaal 2018 wonnen, opgestart vanuit Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP). Naast de actieve burgerparticipanten en politiemedewerkers waren ook de brandweer en burgemeester Bezuijen aanwezig.

De avond begon met de plaatsing van een mooie tegel voor het politiebureau door toegevoegd teamchef Maarten van Mierlo en burgemeester Bezuijen. Deze tegel symboliseert de samenwerking tussen burgers en politie in Rijswijk. Daarna deelde Bryan Rookhuijzen, directeur van WEP samen met Jan Willem van de Pol, projectmanager WEP, de bokalen uit aan de coördinatoren van de vier Buurtpreventieteams. De jury van WEP, bestaande uit agenten uit allerlei delen van het land, was tot de beslissing gekomen dat de prijs moest gaan naar de Rijswijkse buurtpreventen. Jan van der Aart, oud politieman en nu coördinator van het Buurtpreventieteam Te Werve zei: “Ik had dit echt niet verwacht en ben sprakeloos… wat een mooie waardering!”

De vrijwilligers van de vier buurtpreventieteams, Steenvoorde-Zuid, -Noord, Te Werve en Oud-Rijswijk, houden dagelijks actief toezicht in de wijken op het gebied van met name veiligheid en leefbaarheid. Daarmee zijn zij extra ogen en oren in de wijk. De gemeente en politie spraken maandagavond met de buurtpreventen over hun werk in de wijk en de samenwerking met elkaar.

Ook startte team Rijswijk de afgelopen jaren met de inzet van buurt- WhatsAppgroepen. De gemeente en wijkagent onderhouden nauwe contacten met de beheerders om daar waar mogelijk informatie uit de wijk met elkaar te delen. Maarten van Mierlo vult aan: “Veiligheid is echt iets van ons allemaal, dus óók van de Rijswijkse burgers. Ook in de voorbereiding op de oudejaarsnacht en in de nacht zelf werken de vrijwilligers met politie samen om er een ordelijk en vooral feestelijk evenement van te maken.” De brandweer sloot de avond af met een presentatie over brandveiligheid.

Wilt u ook uw bijdrage leveren?
De politie juicht het instellen van burgerinitiatieven zoals een WhatsApp-groep of Buurtpreventieteams van harte toe omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk. Zij vraagt aan bewoners om de situatie of de verdachte personen voor zover mogelijk in het oog te houden.  De politie adviseert de bewoners om volgens het SAFAR principe te handelen. De S staat voor signaleren, de A voor alarmeren, de F voor Fotograferen, de A voor Appen en de R voor reageren. Belangrijk is dat mensen goed opletten, direct melden en vooral dat ze zichzelf niet in een gevaarlijke situatie brengen. Wilt u ook deelnemen aan het buurtpreventieteam of een Whatsappgroep, meldt u zich dan aan bij de gemeente Rijswijk.

Related Articles

Beroving was aanleiding voor dodelijke schietpartij Schiltmanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De 20-jarige Rotterdammer die op maandag 11 oktober werd doodgescohten in de wijk...

Dit is de mooiste raamdecoratie voor je slaapkamer

0
In de zoektocht naar nieuwe decoratie voor de slaapkamer zul je ontdekken dat je heel...

Veel hulpdiensten naar ongeluk Burgemeester Schalijlaan Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Een automobilist is dinsdagmiddag uit de bocht gevlogen op de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen [...]

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam [...]

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving [...]

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen [...]

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg